Asker, korucuların kavga ettiği köylüleri yayladan indirdi

Asker, korucuların kavga ettiği köylüleri yayladan indirdi
Yayınlama: 12.06.2021

Şenyayla ilçesine bağlı Kozme Dağı bölgesinde yaylaya çıkan köylüler, korucularla kavga edince askerler, Valilik kararıyla köylüleri yayladan çıkardı.

Muş’un Şenyayla ilçesine bağlı Kozme dağına bir ay önce yaylaya çıkan köylüler ile çevre köylerde koruculuk yapanlar arasında 3 Haziran’da sınır tartışması yaşandı. Kavgaya dönüşen tartışmada 3 kişi yaralandı. İddiaya göre 10 Haziran’da korucular silahlarla yaylada bulunan köylülere saldırdı. Yapılan saldırı sonrası herhangi bir yaralanma olmazken bölgeye gelen Jandarma, Valiliğin yaylaya yasak getirdiğini belirterek, boşaltılmasını istedi. Jandarma köylülere ait çadırları ve hayvanları ablukaya alması üzerine köylüler, yayladan inmek zorunda kaldı.

Yaylada bulunan köylülerden Mehmet Taş yaylaların kendilerine ait olduğunu tapularının dahi olduğunu ifade etti. Askerlerin kendilerine hiçbir karar tebliğ etmeden yayladan indirmek istediğini söyleyen Taş, jandarmanın baskısı üzerine yayladan hayvanlarını da alarak çıktıklarını belirtti. Yaylaya ilişkin şuna kadar bir yasağın olmadığına da dikkati çeken Taş, çadırlarını sökmeyeceklerini dile getirdi.

Yaylada çadırlarının halen asker ablukasında olduğuna anlatan Taş, korucuların devlet silahlarıyla kendilerine yüzlerce kurşun sıktığını vurguladı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.