Ayhan Bilgen, Özgür Gündem davasından beraat etti

Ayhan Bilgen, Özgür Gündem davasından beraat etti
Yayınlama: 15.10.2020

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Danışma Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla hakkında dava açılan HDP’li Ayhan Bilgen beraat etti.

Ankara’da Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan HDP’li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Danışma Kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davanın bugün görülen karar duruşmasına Ayhan Bilgen Ankara Sincan Kampüs Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada yaptığı savunmada gazeteyle organik bir bağının olmadığını, yalnızca danışma kurulu üyesi olduğunu söyleyen Bilgen, o dönem Ankara’da bulunduğu için gazetenin işleyişine dahil olamadığını ve sadece insan hakları ihlalleri ile ilgili konularda önerilerde bulunduğunu söyledi. 

Gazete Karınca’da yer alan habere göre Bilgen’in avukatı Özcan Kılıç, müvekkilinin savunmalarına katıldığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Ardından esasa ilişkin mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” ile “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarından Bilgen’in beraatını isterken, “örgüt üyesi olmak” suçlamasından dosyanın Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden DTK davasıyla birleştirilmesi için dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bilgen’e yöneltilen “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak” ve “Örgüt propagandası” suçlarından beraatına karar verirken, “Örgüt üyesi olmak” suçundan da dosyanın tefrik edilmesine hükmetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.