Aynı cezaevindeki doktor, tutuklu ve gardiyanlar koronaya yakalandı

Aynı cezaevindeki doktor, tutuklu ve gardiyanlar koronaya yakalandı
Yayınlama: 14.04.2020

Kadın cezaevindeki 2 doktor, 2 tutuklu ve 12 gardiyanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül dün yaptığı açıklamada cezaevlerinde çok sayıda koronavirüs vakasının olduğunu belirtirken, İzmir’de aynı cezaevindeki tutuklu, doktor ve gardiyanların salgına yakalandığı ortaya çıktı. 

İzmir Aliağa Kadın Kapalı Cezaevi’nde koronavirüse karşı hiçbir önlemin alınmadığını paylaşan tutuklu Şehriban Çoban, ailesi aracılığıyla bugüne kadar cezaevinde 2 doktor, 2 tutuklu ve 12 gardiyanın koronavirüs testinin pozitif çıkıp, karantinaya alındığını aktardı.  

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan Şehriban Çoban, 10 Nisan günü haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini annesi Nafiye Çoban’a aktardı. Tutuklu Çoban, 15 kişilik koğuşta 20 kişi kaldıklarını ve yeterli temizlik malzemesi verilmediğini söyledi.

AYNI KOĞUŞTA 70 YAŞ ÜSTÜ BİR MAHKUM, BEBEK VE KANSER HASTASI VAR

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre koğuşlarında 70 yaş üzeri bir arkadaşlarının, bir bebeğin ve kanser hastası olan bir tutuklunun olduğunu belirten Çoban, hasta tutukluların hiçbir şekilde hastaneye götürülmediğini ve dezenfektan için cezaevi yönetimiyle birçok kez görüşme yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.  

AYNI CEZAEVİNDE DOKTOR, TUTUKLU VE GARDİYANLARIN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Gardiyanların her 15 günde bir “arama” adı altında koğuşlara baskın düzenlediğini ve hakaretlere maruz kaldıklarını dile getiren Çoban, yan koğuşlarının karantina koğuşu yapıldığını, bu koğuşta 1’i ‘FETÖ’den 2 tutuklunun kaldığını söyledi. 2 cezaevi doktorunun, 2 tutuklunun ve 12 gardiyanın virüs testinin pozitif çıktığını aktaran Çoban, hem doktorların hem de gardiyanların tutuklulara temas ettiğini söyledi.  

‘CEZAEVLERİ BOŞALTILMALI’

Anne Nafiye Çoban ise, binlerce insanın ölümüne neden olan salgından sonra cezaevlerinde hiçbir şekilde önlem alınmamasına tepki göstererek, hiçbir tutuklu ayırımı yapılmadan cezaevlerinin boşaltılmasını istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.