WOMEX’in 2021 Ödül Töreni yapıldı. Törende yılın sanatçı ödülünü Aynur Doğan aldı.Müzik dünyasında 1999 yılından bu yana sanatçı, profesyonellik ve müzik yapım şirketlerini ödüllendiren WOMEX’in 2021 Ödül Töreni yapıldı. Uluslararası çapta 20 müzik yapım şirketinin onurlandırıldığı törende yılın sanatçı ödülünü Aynur Doğan aldı. Profesyonel müzik ödülü ise Global Music Match’e verildi.

Geçtiğimiz ağustos ayında WOMEX’in Doğan’a verilme nedeni şöyle açıklanmıştı: “Womex, Doğan’ın özellikle Kürt ve Alevi kültürünün korunmasına yönelik çalışmaları, siyasi baskı karşısında sanatıyla gösterdiği duruş ve sanatçılar için örnek teşkil etmesi nedeniyle bu ödüle layık görüldüğü.

Portekiz’de gerçekleşen ödül törenine bini aşkın konuk katıldı. Dünyanın çok çeşitli ülkesinden müzisyenler ve müzik severlerin katıldığı törende popüler kültürden, yöresel ezgilere katılımcılar müzik şöleni yaşadı.

Irkçılığa karşı şarkılarla mesaj

Portekizli sanatçıların açılışını gerçekleştirdiği ödül töreninde, küresel çapta müzik yapan sanatçılar sahneye çıktı. Sanatçılar, “milliyetçilik, ırkçılık, hoşgörüsüzlüğe” karşı şarkılarıyla mesajlarını dile getirdi.

Ardından konuşan WOMEX Direktörü Alexander Walter, törenin Portekiz’e ilk kez getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Portekiz Kültür Bakanı Ângela Ferreira ise şu ifadeleri kullandı: “Müziğin ve kültürün dünyada benzersiz birleştirici bir role sahip olduğunu buradan görüyoruz. Dünyamızda daha derin bir anlayış ve empatiye ihtiyacımız olduğuna teşvik ediyor.”

Aynur Doğan’dan 3 dilde mesaj

Konuşmaların ardından ise ödüller sahiplerini buldu. Ödülünü “Hepinize çok teşekkür ediyorum” yorumuyla Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerinde paylaşan sanatçı Aynur Doğan da etkinlikte sahne aldı.