Azerbaycan, Rus helikopterini ‘yanlışlıkla’ düşürdüklerini duyurdu

Azerbaycan, Rus helikopterini ‘yanlışlıkla’ düşürdüklerini duyurdu
Yayınlama: 10.11.2020

Ermenistan’da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapımı bir Mi-24 helikopteri düşürülmesi sonucu mürettabattaki 2 kişi hayatını kaybetti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada uçağın ‘yanlışlıkla’ düşürüldüğü belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan’da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Hava aracının karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğu belirtilen açıklamada, “9 Kasım tarihinde Moskova saatiyle yaklaşık 17.30’da (TSİ ile aynı) Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada Ermenistan’daki Rus helikopterin düşmesi sonucu mürettebattan 2 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise orta derece yaralanmalarla ana hava üssüne tahliye edildiği belirtildi.

AZERBAYCAN: YANLIŞLIKLA VURDUK

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Rusya’ya ait Mi-24 tipi askeri helikopterin Azerbaycan tarafından “yanlışlıkla” düşürüldüğünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Trajik kazadan dolayı üzüntülüyüz. Kesinlikle Rus tarafına yönelik bir şey değildi” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.