Babacan ve Davutoğlu’ndan Mithat Sancar’ın polis ablukasına alınmasına tepki

Babacan ve Davutoğlu’ndan Mithat Sancar’ın polis ablukasına alınmasına tepki
Yayınlama: 19.12.2022

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekillerinin polis ablukası altına alınmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan tepki geldi.

HDP İstanbul İl başkanlığı önünde yapılmak istenen eylemde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekillerinin polis ablukası altına alınmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan tepki

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Babacan, “Bir siyasi parti genel başkanının, kendi ilçe binasına girerken engellenmesi kabul edilemez” ifadesinde bulundu.

“HDP Eş Genel Başkanı Sayın Mithat Sancar’a ve partili arkadaşlarına yapılan hukuksuzluğu reddediyorum” diyen babacan paylaşımını “demokratik siyasete engel olmak alışkanlık haline getirilemez. İzin vermeyeceğiz.” sözleriyle tamamladı.

‘DEMOKRASİ TATİLE Mİ ÇIKTI’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Demokrasi tatile mi çıktı?” diye spordu. Polis ablukasını ‘hukuksuzluk olarak niteleyen Davutoğlu “Ankara’da HDP’ye heyet göndermek, İstanbul’da bu hukuksuzluğu yapmak iki yüzlü siyasetin son örneğidir.” dedi.

KILIÇDAROĞLU DA PROTESTO ETTİ

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı paylaşımda Sancar ve HDP’li milletvekillerine yönelik polis ablukasını kınamıştı.