MHP lideri Bahçeli, AKP'den kopanların kurduğu yeni partilerin 'FETÖ projesi' olduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim çağrılarına “Seçim zamanında yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye yanıt verdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye’nin zor bir gündemle karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, “Dağlık Karabağ’da Ermeni mezalimi devam etmektedir. Akdeniz’de, deniz yetki alanı tartışması ve KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi devam etmektedir. Suriye’deki hain saldırı ve sabotajlar devam etmektedir. Covid-19 salgının neden olduğu sıkıntı ve belirsizliklerin dalga boyu artmaktadır” dedi. 

‘SİYASİ TANSİYON YÜKSELTİLMEKTEDİR’

 Türkiye’nin dış ilişkilerine değinen Bahçeli,  “Türkiye ile Yunanistan, Türkiye ile Fransa arasındaki kırılgan ilişkiler, irtifa kaybı yaşamaktadır. Türk mallarına yönelik ambargolar uygulanmaktadır. Bunlar yetmiyormuş gibi, ülkemizin siyasi tansiyonu yükseltilmektedir. Seçim beklentileri dillendirilirken, ekonomiyle ilgili iftiralar propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

HATAY’DAKİ YANGIN

 Hatay’da yaşam alanlarını da etkileyen orman yangınına ilişkin konuşan Bahçeli,  “Orman demek sadece ağaçlardan, sadece canlılardan demek değildir, orman berekettir, havadır, hayattır, yurttur, yuvadır. Ormanı topraktan ayrı düşünmek mümkün değildir. Ormana kast eden vatana kast etmiştir. Hatay’da çıkartılan yangın rüzgarın da etkisiyle yayılmıştır. Evleri yanan ve riskli bölgelerde oturan 542 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Hatay’da 9’u ormanlık, 6’sı kırsal alanda 15 yangın vakası tespit edilmiştir. Çok şükür yangınlar kontrol altına alınmıştır. Hatay ve Kahramanmaraş’ta insanlarımızı evsiz bırakan, ağaçları yakıp yıkan yangın son zamanların en trajik olayları arasındadır. Yangınların nasıl çıktığı ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kimler sabotaj yaptıysa cezalandırılmaları kaçınılmazdır” dedi.  

KILIÇDAROĞLU VE TTB’Yİ HEDEF ALDI

 Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, şöyle dedi: “Hazin gelişmeler karşısında aydın müsveddelerinin tepkilerini duyanınız oldu mu?  TTB’nin haktan ve hakikatten yana tavrını göreniniz oldu mu? Savaşa hayır bildirisini yazan işbirlikçi güruhun itirazını tesadüf edeniniz oldu mu? Terörist Demirtaş’ın, hakkındaki iddiaları göğsüne asacağı şeref madalyası gibi gören CHP Genel Başkanı’ndan ses çıktı mı? Kılıçdaroğlu şereften ne anlıyor, hayata ve doğaya kasteden hainlerin elebaşı Demirtaş’la ilgili nazlı nazlı kahvaltı rezervasyonu yapanlar nasılsınız, iyi misiniz.”  

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN GERİLİMİ

 Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çözüm masasına dair ise Bahçeli,  “Ermenistan çatışmasının ateşkes, diyalog, diplomasi gibi kandırmacalarla çözüm teklifleri tuzaktır.  Geçen hafta ne demişsem aynı noktadayım. İki ülke arasında masa kurma önerileri Dağlık Karabağ davasını karalamaktan başka mânâya gelmemektir.  Terörist devlet Ermenistan Dağlık Karabağ’dan çekilmeli. Görüşme ve temas trafiğiyle Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’dan bütünüyle çekilmeleri hayaldir, güç kullanarak vatan toprakları alınacaktır. Azerbaycan’ın ateşkese uyulduğunu, aktif savaş faaliyetlerinin yürütülmediğini basa basa açıklaması Ermenistan’ı cesaretlendirmektedir. Dağlık Karabağ masada değil terör devleti Ermenistan’ın kafasına vura vura alınmalıdır” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına yanıt veren Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın seçim isteği sipariştir, aynı zamanda hezeyandır. Kaçış sendromu yaşayan Kılıçdaroğlu düne kadar erken seçime karşı olduğunu söylüyordu. CHP’ye oy veren kardeşlerin bile şaşkınlıkla soruyor. Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Osman Kavala’ya olan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak? Kılıçdaroğlu’na diyorum ki, seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.