Bahçeli yine hedef gösterdi: TTB kapatılsın, Fincancı vatandaşlıktan çıkarılsın

Bahçeli yine hedef gösterdi: TTB kapatılsın, Fincancı vatandaşlıktan çıkarılsın
Yayınlama: 25.10.2022

Devlet Bahçeli, Meclis Grup toplantısında Türk Tabipleri Birliği’ni hedef gösterdi. TTB’nin kapatılmasını ve Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi. Bahçeli, Harf Devrimi’nin eleştiren AKP’li Mahir Ünal’a da tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Tabipler Birliğini (TTB) ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı hedef gösterdi ve “TTB Başkan ve yöneticileri en ağır cezalar tatbik edilerek kapısına kilit vurulmasını tarihi önemde addediyorum” ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca, “Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yolllardan birisidir” dedi.

Adli Tıp Uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK’ye yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler üzerine tıbbi değerlendirmede bulunmuştu. Fincancı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

‘TTB’NİN KAPISINA KİLİT VURULMALIDIR’

Bahçeli’nin konuyla ilgili sözleri şöyle:

“Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. 23 Ekim’de Köln’de husumet oluşumu tarafından düzenlenen konferansta yeminli Türkiye düşmanları sahneye çıkmıştır. TTB Başkanı da terör örgütleriyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle hapis cezası olanların hak ihlaline uğradığını söylemiştir. Şerefli Türk hekimleri hariç, TTB Başkan ve yöneticileri en ağır cezalar tatbik edilerek kapısına kilit vurulmasını tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı birliğin isminin başına Türk yazılamaz. TTB’nin tıpla, hekimlikle uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır.

Türk askerlerini hain ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı’yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yollardan birisidir.”

MAHİR ÜNAL’A TEPKİ: DİLİMİZİ KARALAMAKTADIR

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Maraş’ta düzenlenen kitap fuarında cumhuriyet ve harf devrimini hedef alan sözlerini de eleştirdi. Ünal’a “Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” diyerek seslendi.

Ünal kitap fuarında “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demişti.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI DENEME YANILMA SAHASI DEĞİLDİR’

Bahçeli’nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri de vardı. Cumhur İttifakı’nın adayının Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığını eleştirdi, adaylığını açıklamasını istedi ve şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı deneme yanılma sahası değildir. Cumhurbaşkanlığı acemi eğitim alanı değildir. Cumhurbaşkanlığı yalvarmayla, yakarmayla oturulacak bir makam değildir. Sayın Kılıçdaroğlu hiç durma, boş hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçme. Kılıçdaroğlu nasıl bir adam olduğunun görülmesini istiyormuş; arife tarif gerekir mi? Türkiye’nin karşısına dikilen şahsa adam denilir mi? Kılıçdaroğlu adayım diyemiyor. Zillet ittifakının ortak Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. Sayın Kılıçdaroğlu, iki de bir meydan okuyacağına, cesaretin varsa milletimizin huzuruna çık da adaylığını ilan et, adayım diyerek kararını zikret. Açıkla da Türk milleti seni tartıya alsın, bakalım kilon kaçmış, ederin neymiş, çapın nasılmış.