Bahçeli’nin Ahmet Şık’a yönelik ölüm tehditlerine Erkan Baş’tan yanıt

Bahçeli’nin Ahmet Şık’a yönelik ölüm tehditlerine Erkan Baş’tan yanıt
Yayınlama: 08.06.2021

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TİP Milletvekili Ahmet Şık’ı açıkça ölümle tehdit etmesine sert tepki gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Ölmekse sizinle kapışarak ölürüz” diye seslendi. Suç örgütü liderinin itirafları karşısında yargının sessizliğini ve iktidarın tavırlarını eleştiren Baş, “Yargıyı ele geçirmişsiniz, mutlusunuz. Ama korkun, sizin ve küçük ortağı olduğunuz iktidarınızın iddianamesini halk yazıyor” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin Meclis’te düzenlenen haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin konuştu. Baş’ın gündeminde devlet-mafya-siyaset ilişkilerinin yanı sıra MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Ahmet Şık’ı ölümle tehdit etmesi vardı.

“Günlerdir, milyonlarca insan doğrudan o sürecin bir parçası olan bir kişinin ağzından işlenen suçları dinliyor, izliyor, açıklamalar üzerine yapılan haberlerle yaşananların arkasındaki gerçekler bir kez daha ve bütün ayrıntılarıyla açığa çıkıyor” diyen Baş, “Sözde siyasetçiler görevlerine devam ediyor.

Milyonlarca liralık vurgunları yapanlar, dünyanın çeşitli ülkelerine kaçmış orada hayatlarını sürdürüyorlar siyasetçiler hala görevlerinin başında. Bazıları ise vatan-millet-din edebiyatı yaparak, küfürler hakaretler ve tehditlerle kendilerini savunmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

‘AHMET ŞIK, GAZETECİLİĞİN MEDARI İFTARIDIR’

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatları karşısında açılan tek bir soruşturma olmamasına tepki gösteren Baş, “Halka, halkın temsilcilerine saldırarak üstlerindeki kirden kurtulmaya çalışıyor” diye seslendi. TİP Milletvkili Ahmet Şık’ı hedef alan açıklamaları hatırlatan Baş, “Ahmet Şık bu ülkede gazeteciliğin medarı iftiharlarından biridir.  Kontrgerilla, devlet içindeki çeteler, tarikat-ticaret-iktidar bağlantıları hakkında buldukları, yazdıkları, söyledikleri bu ülkenin araştırmacı gazetecilik tarihine geçmiştir. Bu kendini bilmezlerin, derin devletin sözcülerinin hakaretlerini de onur nişanesi olarak taşır. Ahmet yıllardır olduğu gibi halka karşı işlenen tüm suçların açığa çıkması için mücadele eden gerçeğe aşık bir gazeteci olarak, bu kadar pislik ortalığa dökülmüşken susamaz” dedi.

ÖLÜM TEHDİTLERİNE YANIT: ÖLMEKSE SİZİNLE KAPIŞARAK ÖLÜRÜZ

Baş, MHP’nin Şık’a yönelttiği ölüm tehditlerine şöyle yanıt verdi:

“Ölmekse burada sizinle kapışarak ölürüz. Bu halka düşmanlık eden kimse bizim düşmanımız onlardır. Buradaydık ve burada olacağız. Özgürlük isteyenin karşısına çıktınız. Hakkını arayanın karşısına çıktınız. Eşitlik isteyenin karşısına çıktınız. Bunlar Fethullahçı dediğimizde yargıladınız, Kirli oyunlarınızı anlattığımızda yargıladınız. Şimdi korkup susmamızı bekliyorsunuz.

Ahmet Şık hakkında soruşturmalar açarak, HDP hakkında kapatma davaları açarak bu ülkedeki toplumsal muhalefeti sindirebileceğini sanan iktidar mensupları…
Onuruyla mücadele edenlerin korkacağını, geri adım atacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Ahmet Şık yoldaşımın dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiş, hapisle, ölümle tehdit etmiş. Tehdit eden kim? Tarihi kontrgerilla faaliyetleriyle, komando kamplarıyla, mafyayla anılan bir partinin lideri.

‘ÇETE FAALİYETLERİNİN ODAĞI DURUMUNDA’

Çok açıkça söylüyorum, ilan ediyorum; siz ve büyük ortağınız AKP, çete faaliyetlerinin odağı durumundasınız. Bu ülkenin halkları siyaset yapacak, Kürt halkı siyaset yapacak, buna kimse engel olamayacak.  Ahmet Şık, gazeteciliğini yapacak, vekilliğini yapacak. Buna kimse engel olamayacak. Ama bu ülkede mafya, çete liderleri, karanlık ilişkiler içindekiler siyaset yapamayacak.”

HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan yeni iddianameye de tepki gösteren Baş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bakın bu ülkede yargı ne halde?  Hani şu iktidarın açıklarını örtbas etmek için canhıraş çabalayan ‘tarafsız yargı…’ 10 Ekim Katliamı’nın faillerini cezalandırmak yerine, hayatını kaybedenlere, yakınlarına dava açılıyor. Musa Orhan cezalandırılsın dedikçe Ezgi Mola’ya soruşturma, suça karışan AKP’liler soruşturulsun dedikçe HDP’ye kapatma davası açılıyor.

Suç örgütleri yargılansın dedikçe Ahmet Şık’a soruşturma açıyorlar. Özetle haftalardır ortalığa saçılmış yüzlerce suç varken, tek bir laf edemeyen iktidarı, yargıyı, suç örgütünden para alan vekiller, ‘gazeteciler’ değil Ahmet Şık’ın sözleri rahatsız ediyor.

Çünkü çok korkuyorlar. Vatan diyorlar, millet diyorlar, devlet diyorlar, din-iman diyorlar.  Öyleyse biz de ilan edelim: Onların vatan dedikleri, kara para aklayanların otelidir. Onların vatan dedikleri, bölge taşeronluğu teklif etmeye hazırlandığınız Biden’ın Beyaz Sarayı’dır.

Onların millet dedikleri, silah temin ettikleri cihatçı katillerdir. 
Onların devlet dedikleri, Mehmet Ağar’dır, Korkut Eken’dir, çetelerdir, cemaatlerdir, patronlardır. Onların din iman dedikleri, halkın masum duygularını kullanan çocuk istismarcısı tarikat şeyhleridir. İşte bu yüzden korkuyorlar. Korkmakta haklılar.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.