Polislerce engellenmelerine rağmen açıklama yapan Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri, tecrit bitirilinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.  

Batman Barış Anneleri Meclisi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve açlık grevine dikkat çekmek amacıyla milletvekillerin katılımıyla Atatürk Parkı’nda kitlesel basın açıklaması yapmak istedi.

Parkta toplanan beyaz tülbentli barış annelerine, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca ve Ayşe Acar Başaran destek verdi.  

ENGELLEME PROTESTO EDİLDİ

Atatürk Parkı çevresi polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, barış anneleri de parkta iki ayrı grup olarak çembere alındı. Barış annelerinin, açıklama yapılması “izinsiz olduğu” gerekçesiyle polislerce engellendi. Kadınlar bu durumu, attıkları “Biji berxwedana zindanan”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “jin jiyan Azadi”, “Biji aşiti” sloganları, alkış ve zılgıtlarla protesto etti.   

DENİZ POYRAZ 

Protestonun ardından iki grup olarak çembere alınan barış anneleri, sloganlar eşliğinde bir araya geldi. Burada açıklama yapmalarına izin verilen barış anneleri, “Dayik tecride dişkinin aştiye ava dikin-Anneler tecridi kırıyor barışı inşa ediyor” yazılı pankart açarken, HDP İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafı taşındı.  

‘KORKUYORLAR’ 

Parkta açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi Eşgenel Başkanı Saliha Aydeniz, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride karşı cezaevlerinde 266 gündür siyasi tutukluların açlık grevinde olduğunu anımsattı. Tecride karşı Barış Anneleri tarafından Batman’da yapılmak istenen açıklamanın engellendiğine dikkat çeken Aydeniz, “Çünkü annelerin konuşmasından korkuyorlar. Tülbentlerden korkuyorlar annelerin barış mesajı vermesinden korkuyorlar” dedi.  

TECRİT VURGULANDI 

Yıllardır Barış Annelerinin özgürlük, barış ve eşitlik istediğini ancak yetkililerin buna karşı sessiz kaldıklarını ifade eden Barış Anneleri Meclisi üyesi Meyase Akdağ, “Sayın Öcalan’a karşı yürütülen tecride karşı ve zindanlardaki açlık grevi son bulsun diye buradayız. Çıplak aramalara karşı, insanlık suçlarına karşı, tutukluların yaşamlarını yitirmemesi için artık yeter diyoruz. Biz Kürt halkına uygulanan tecride yeter artık. Bu düşmanlığa yeter artık. Bu suçlar bitinceye kadar, demokrasi gelinceye kadar anneler olarak mücadeleye devam edeceğiz. Her gün direnmeye de devam edeceğiz” dedi.  

YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 Yapılan açıklamanın ardından kitle, alkış ve sloganlarla HDP Batman İl binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. (MA)