İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, başlatılan sınır ötesi operasyonu protesto ederek, Barzani’ye “Elini kanımızdan çek” diyerek tepki gösterdi.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Türkiye’nin KDP ortaklığıyla başlattığı sınır ötesi operasyona karşı İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Kanarya Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kanarya Temsiliciği’nde bir araya geldi.

Polis yürüyüşü gerekçesiz engellemek isterken, Barış Anneleri polisin engellemesine tepki gösterdi. Daha önce aynı yol güzergahında eylem yaptıklarını ve engellenmediklerini ifade eden Barış Anneleri’ne polisin yanıtı, “bugün gerçekleştirilmek istenen yürüyüşün devletin yaptığı organizeyi protesto etme amaçlı olduğundan dolayı izin verilmeyeceği” yönünde oldu.

OTURMA EYLEMİ

Yürüyüşlerinin engellenmesine tepki gösteren Barış Anneleri, polislere, “Biz barış istiyoruz, siz de barış isteyin” diyerek temsilcilik binasının önünde oturma eylemi yaptı. Barış Anneleri oturma eylemi sırasında sık sık “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganı attı.

BARZANİ’YE TEPKİ

Oturma eyleminden sonra açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan Barış Annesi Aklime Keskin, yaşanan savaş karşısında üzgün olduklarını belirtti. Keskin, “Yeter artık, savaşın sonu yok, savaşın hiçbir kazananı da yok. Kan dökmek iyi bir şey değil. Bütün dünya ayağa kalksın barış istesin. Barzani’ye sesleniyorum; elini bizim kanımızdan çek. Artık ölüm olmasın” diye çağrı yaptı.

Açıklama, alkışlarla son buldu.