Batman Barış Anneleri Meclisi, HDP’ye yönelik provokatif girişimi sırasında bir polisin HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı tehdit etmesini protesto etti.

Batman Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yönelik polisler tarafından yapılmak istenen provokatif girişimi ve girişim sırasında bir polisin HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehditlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Meclis binasında gerçekleştirilen açıklamaya görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA, Batman Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYADER) ile HDP İl Örgütü üyeleri katıldı. 

‘HADSİZLİK’

Burada konuşan barış annesi Sultan Azboy, HDP Genel Merkezi’ne dönük gelişen saldırı ve sonrasında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a dönük polis tehdidini kınadı. Yaşananları “Hadsizlik” olarak nitelendiren Azboy, “Milletvekilimize dönük bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki bu saldırı milyonlarca insanın iradesine dönük bir saldırıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu saldırgan tutumu gerçekleştirenler haddini bilsin. Bir halkın vekilline ‘Seni çivilerim’ ne demek bu nasıl bir hadsizliktir. Bunu karşısında sessiz kalmamak gerek. Tüm kesimler buna tepki göstersin” ifadelerini kullandı.
 
‘YAŞAMIN HER ALANINDA BİR SALDIRI VAR’
 
Cezaevlerinde başlayan saldırının HDP Genel Merkezine kadar uzandığını kaydeden Azboy, “Cezaevinde, dışarda, genel merkezde saldırıyorlar. Nerede direnen bir vekil görseler saldırıyorlar. Bu saldırıların son bulması için herkesin sesini çıkarması gerekiyor. Tekrardan bu saldırıları kınıyoruz” dedi.  MEBYA-DER Eşbaşkanı Hori Acar ise, yaşamın her alanında Kürt halkına bir saldırının gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Kürt olduğumuz için, dilimizi varlığımızı savunduğumuz için bu saldırılar var. Başaran’ın o polise verdiği cevap gibi bizde tüm değerlerimizi savunacağız. İrademiz her zaman olduğu gibi yine kazanacak” diye konuştu. (MA)