Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Barış Anneleri Meclisi üyesi Muhlise Kına’nın mezarına yapılmak istenen ziyaret, “örgüt propagandası yapılacak” ihbarı olduğu gerekçesiyle engellendi.

Batman’da koronavirüs (Kovid 19) nedeniyle 17 Nisan’da yaşamını yitiren Barış Anneleri Meclisi üyesi Muhlise Kına’nın (55) mezarına yapılmak istenen ziyaret, polislerce engellendi. Akça (Tilmis) köyünde bulunan mezarlığa gitmek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz ve partililer ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, mezarlık girişinde durduruldu. Polis, zırhlı araçlarla abluka altına alınan mezarlığa girmek isteyen gruba izin verilmeyeceğini belirti.

‘ÖRGÜT PROPAGANDASI’ İHBARI

“Örgüt propagandası yapılacak” yönünde ihbar aldıklarını öne süren polis, mezarlığa girilmesi durumda müdahale tehdidinde bulundu. Grup, Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirildikten sonra kent merkezinde bulunan Batman Barış Anneleri Meclisi binasına geçti. Burada kısa bir açıklama yapan Batman Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Sultan Azboy, ziyaretlerinin engellenmesine tepki gösterdi. Azboy, yaşamını barış mücadelesi ve kadın direnişine adayan Kına’nın mücadelesini yaşatacaklarını söyledi.

‘MÜCADELE KORKUSU’

HDP Milletvekilli Necdet İpekyüz de, “Bir barış annesinin mezarına yapılmak istenen ziyarete bu kadar pervasızca yaklaşan devlet, annenin mücadelesinden, gösterdiği direnişten korkuyor” diye konuştu. Batman Valiliği’nin 15 günde bir aldığı eylem etkinlik yasağı ile pandemi kapsamında alınan kısıtlamalara keyfi yasaklamaların da eklendiğini dile getiren İpekyüz, “Bize gelip ‘Burada propaganda olacak izin vermeyeceğiz’ tehdidinde bulunanlar, bize yasağa ilişkin herhangi bir belge gösterme zahmetinde bile bulunmadı. Sadece yasak denilerek, müdahale tehdidinde bulunuldu. Bir annenin mezarından korkanlara tarih şahitlik ediyor” diye konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)