Batman’da 15 siyasetçi ve aktivistin gözaltına alınmasına tepki gösteren Hürriyet Kaytar ve Gizem Oğurlu, iktidarın kadınlardan korktuğunu belirterek, “Baskı ve gözaltılarla kadın mücadelesini durduramayacaklar” dedi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi ve aktivistlerin de olduğu 15 kadın gözaltına alındı. Kadınların gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Batman İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar ve HDP Batman İl Yöneticisi Gizem Oğurlu, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Amaçları kadın mücadelesini kırmak”

AKP-MHP iktidarının kendi sistemini oluşturmaya çalıştığını belirten HDP Batman İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, “HDP Kadın Meclisi ve TJA yıllardır alanlarda ve kadın mücadelesini büyütme adına büyük bir çaba sarf etmektedir. Son yıllarda özellikle bizim konferanslarda açığa çıkan kararlaşma ve o kararlaşmaların sahaya çıkması sebebiyle bu direnişi kırma adına siyasi soykırım operasyonları yapılıyor. Ama onlar da bizleri çok iyi tanıyor. Yani mevcut bu baskı rejimiyle kadın mücadelesinin durmayacağını tam tersine onlar bize saldırdıkça bu mücadelenin daha da büyüyeceğinin çok farkındalar. Biz yine sahalarda olacağız. Yine mücadelemizi büyüteceğiz. Kadın arkadaşlarımızı onların elinden alacağız. Önümüzde de ciddi planlamalar vardı. Sahalara iniyorduk. Kadın mücadelemizi büyütme adımımız vardı.  Onlar bu mücadeleyi kırma adına bu operasyonları yaptılar” dedi.

“Mücadelemizi yükselteceğiz”

HDP Batman İl Yöneticisi Gizem Oğurlu da, baskı politikalarıyla kadın mücadelesinin bitirilemeyeceğini söyledi. Baskıların kadınları yıldıramayacağını dile getiren Gizem Oğurlu, “Onlar baskı yapmaya devam ettikçe biz direnmeye ve mücadele alanlarında olmaya devam edeceğiz. Biz yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Her alanda mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“Baskılarla bizleri yıldıramayacaklar”

İktidarın genel olarak bütün kadınlardan korktuğunu ve baskı uyguladığını sözlerine ekleyen Gizem Oğurlu, son olarak şu ifadelerde bulundu: “Özellikle atanan kayyımlara baktığımızda ilk zapt edilen ve devlet tarafından yok edilmeye çalışılan şey kadın kazanımlarıydı. Buda bize kadınların mücadelede ne kadar ileri olduklarını gösteriyor. Bütün kadınlar üzerinde baskı var ve özellikle de HDP’li kadınlar üzerinde ciddi bir baskı var. Buda bize gösteriyor ki HDP’li kadınlar gerçekten de iktidara karşı ciddi bir mücadele veriyor ve iktidarı mücadele alanlarında en fazla teşhir eden HDP’li kadınlardır. Bu yapılan baskılar hiçbir zaman bizi yıldırmayacaktır ve bizi mücadele alanlarından geri çekmeyecektir.”

Gülnuş Ergül