Kolektifa Rîtmê Azad, Newroz’da seslendirecekleri “Ew roj wê bê” adlı şarkıyı yeniden yorumladı. Grubun üyesi Veysel Kılıç, Batman halkını şarkıyı hep birlikte seslendirmek için Newroz’a davet etti.

Batman’da Bahar Kültür Merkezi (BKM) bünyesinde faaliyet yürüten genç sanatçılardan oluşan Kolektifa Rîtmê Azad grubu, Newroz kutlamasında sahne alacak. 15 kişiden oluşan grup, “Ew roj wê bê” adlı anonim şarkıya yeni bir ritim ve ses katarak seslendirmeye hazırlanıyor.

Batmanlı gençlerden oluşan grup üyelerinden Veysel Kılıç, şarkıyı kolektif bir şekilde yeniden yorumladıklarını söyledi.

UYANIŞ GÜNÜ

İnsanların umutsuzluğa kapıldığı bir dönemde direniş ve mücadeleyi anlatan Kürtçe şarkıların halka moral verdiğini belirteren Kılıç, “Bu şarkı insanlara moral veriyor. Şarkıda, ‘O gün geliyor, Newroz geliyor, Kürtler için kutsal olan bayram geliyor’ deniliyor. Newroz’da halklar da doğa da uykudan uyanır. O gün özgürlük ve barış talepleri yeniden dile gelir” dedi.

21 Mart Pazar günü saat 10.00’da Newroz’u kutlamak için Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan Newroz alanında olacaklarını söyleyen Kılıç, tüm Batman halkını “Ew roj wê bê” şarkısını hep birlikte seslendirmek için Newroz’a davet etti.

Şarkının sözleri

“Xwîna me rijî li deştan û çiyan

Wêran kirin li me gund û bajaran

Di warê bavê xwe de em bûne mihacir

Wek bazên perşikestî mane li bin dest neyaran

Ew roj wê bê ew roja Newrozê

Cejnekî xweş bo Kurda pîroz e

Ew roja serxwebûna Kurdistan

Ew roj e, roja şahî ye Newroza Kurdistan

Bi hêvî bin van rojan derbaskin

Pêşkevin emê welat xelas kin

Êdî bese em qirkirin

Bi xwendin û zanîn karbikin bo Kurdistan

Kordno rabin hun ser piyan

Xebat bikin ji bo welat

Wê xilas kin ji bin destan

Şer bikin ji bo welat.”