Batman Barosu’nun 1. yılı doldu

Batman Barosu’nun 1. yılı doldu
Yayınlama: 01.04.2022

Batman Barosu, yönetimlerinin 1. Yılı ve 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle bir kafede  yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi.

Açıklamaya Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada konuşan Baro Başkanı Av. Şenses, “12 Nisan 2021 tarihinde göreve başladık. 1 yılımızı doldurmak üzereyiz. Hem bu 1 yıllık muhasebeyi ve faaliyetlerimizi size anlatmak istedik, hem de 30 Mart 1991’de baromuz kuruldu, iki gün önce baromuzun 31. Kuruluş yıldönümümüzü kutladık. Bir de önümüzdeki salı günü 5 Nisan Avukatlar Günü olması sebebiyle bu 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında da baroda bir basın açıklamamız olacak, buna da şimdiden hepiniz davetlisiniz’’ dedi.

Konuşmasının ardından 1 yıllık faaliyetlerinden bahseden Şenses, bu bir yıllık süreçte Batman Barosu olarak Konya katliamı davası, İpek Er davası, Tahir Elçi davası, Ankara ırkçı saldırı davası, eylem etkinlik yasaklarıyla ilgili dava vb davaları yakından takip ettiklerini dile getirerek İpek Er davasıyla ilgili şunları söyledi:”Sosyal medya paylaşımlarından dolayı insanlara tutuklama cezası verilirken ama öyle kamuoyunu ilgilendiren davalarda tutuklama verilmemesi çifte standarttır. Ceza evlerinde yapılan hak ihlalleri, tutukluların tedavi hakkına erişememesi de baromuzun insan hakları komisyonu tarafından yakından takip edilip mağdur ailelerin başvurusu sonucunda dava takibi yapılmaktadır. Batman Barosu gerçekten önemli bir baro. Biz de bu geleneği devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz. Toplumun, kamuoyunun hukukunu savunuyoruz. Bir yandan da meslektaşlarımızın hak ve hukukunu savunuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.