Batman Emek ve Demokrasi Platformu: Artık yeter! Geçinmek istiyoruz!

Batman Emek ve Demokrasi Platformu: Artık yeter! Geçinmek istiyoruz!
Yayınlama: 16.12.2021

Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Petrol-İş Sendikası, DİSK, KESK, Eğitim-SEN, BTS, Tümbel-Sen ve birçok sivil toplum kuruluşu Batman Atatürk Parkında basın açıklaması yaptı.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Atatürk Parkında sivil toplum kuruşlarıyla ortak basın açıklaması yaparak ekonomik krize vurgu yaparak işsizlik, pahalılık ,zamlar ve artan enflasyona dikkat çekerek ‘ Geçinemiyoruz , artık yeter’ pankartları açarak 18 Aralıkta Diyarbakır’da olan Emek ve Demokrasi Platformunun mitingine katılma çağrısı yaptılar.         

Zamlara artık yeter

Ortak basın açıklamasını okuyan Petrol-İŞ Şube Başkanı Veysel Kartal; işsizlik hayat pahalılığı, zamlara vurgu yaparak ‘’Geçinemiyoruz, emekten halktan yana bir bütçe istiyoruz, zamlara artık yeter, pahalılığa, yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe, açlığa artık yeter demek için buradayız. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizlerinin birini yaşıyoruz. İktidar emeğe, emekçilere, çiftçilere, esnafa, kadınlara, gençlere, halka karşı adeta ekonomik darbe yapıyor. Halk olarak her gün yeni zamlara uyanıyoruz, zam haberlerine yetişemiyoruz. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Artan enflasyon karşısında emekçilerin maaşları her geçen gün eriyor.  Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldik.’’ dedi

Kartal, hayat pahalılığının halkın belini büktüğünü dile getirerek ‘’Ev kiralayamaz, kiraladığımızı da ödeyemez olduk. Bin bir emekle büyüttüğümüz çocuklarımız barınacak yurt bulamıyor. Nüfusun büyük bölümü insanca yaşam koşullarının çok uzağında, açlık sınırının da yaşam mücadelesi veriyor. Yaşanan krizin iktidarın bilinçli bir tercihi olduğu ilk ağızdan itiraf ediliyor. İktidar çevresi ve bir avuç vurguncu, fırsatçı, rantçı kapitalist dışında hepimiz kaybediyoruz.İşsizlik, pahalılık, zamlar, faturalar belimizi büküyor.Biz çalışıyoruz, bir üretiyoruz, bu ülkenin ekonomisini biz büyütüyoruz ama geçinemiyoruz. Borçla yaşamaya çalışıyoruz. Patronlardan çok vergi veriyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin ağır yükünü biz taşıyoruz. Her sabah yeni zamlara uyanıyor, her gün yoksullaşıyoruz.

Konuşmasını sonunda Kartal ‘’Biz emekçileriz, biz halklarız. Emeğimizi, ekmeğimizi, haklarımızı kimselere teslim etmeyeceğiz diyerek  Batman halkını 18 Aralıkta saat 13.00 te Diyarbakır da İstasyon meydanın da yapılacak bölge mitingine davet ediyoruz.’’ dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.