Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nün bulunduğu binaya 17 Haziran günü gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz için HDP Batman İl Örgütü’nün binasında taziyeler kabul ediliyor.

Poyraz’ın fotoğrafının yer aldığı “Deniz ölümsüzdür” yazısının yer aldığı pankartın asıldığı ve mumların yakıldığı odada kabul edilen taziye de Batman Emek ve Demokrasi Platformu ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama da bulunan platform, saldırıyı kınayarak olayın tüm yönleri ile aydınlatması çağrısında bulunuldu.

Batman’da Poyraz’ın katledilmesinin protesto edilmesi esnasında yaşanan sert müdahaleye de değinen platform, “Bizler Batman Demokrasi Platformu ve hak savunucuları olarak her türlü baskı, kötü muamele ve şiddet olayının karşında olduğumuzu bir kez daha yinelemek ve kimden gelirse gelsin yapılan her türlü hukuk dışı uygulamaların karşısında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Başta HDP olmak üzere muhalif siyasi partilere, insan hakları kuruluşlarına ve hak savunucularına yönelik gerçekleştirilen kolluk şiddetini kınıyor, HDP ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.