Batman il sağlık müdürlüğündeki milyonluk yolsuzluk meclis gündeminde

Batman il sağlık müdürlüğündeki milyonluk yolsuzluk meclis gündeminde
Yayınlama: 15.06.2021

BATMAN – Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nde ortaya çıkan yolsuzluğu meclise taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, olayın içinde olan AKP il ve ilçe başkanlarının yakınlarına dokunulmadığını söyledi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan yolsuzluğa ilişkin CHP Ankara Milletvekilli Murat Emir, Meclis’e verdiği soru önergesinde, müdür yardımcılarının birinin AKP İl Başkanı, diğerin ise AKP İlçe Başkanının kardeşi olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Emir, ”Burada en önemli nokta, 23 mutemet ve memur aylarca usulsüz işlemlere imza atarken, yöneticilerin bu konuda bir inceleme yapmamış olması. Zaten raporda ‘Havuz hesap hareketlerinin müdürlük tarafından veya başka birimlerce istenerek kontrol edilmediği anlaşılmıştır’ deniyor. Yani müfettiş raporuna göre, yöneticiler de sorumlu. Ancak, yöneticiler hakkında henüz bir işlem yok. Bu kişiler AKP’li kişilerin akrabası olduğu için mi işlem yapılmıyor. Sağlık Müdürü yardımcılarından birisi AKP İlçe Başkanı Ali Ural’ın kardeşi, Batman Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Hakkı Ural, diğeri de AKP İl Başkanı Akif Gür’ün kardeşi, Batman Sağlık Hizmetleri Başkanı Atif Gür. Bize gelen bilgilere göre bir diğer vahim iddia da yolsuzluğa karıştığı tespit edilen bazı kişilerin, haksız şekilde elde ettikleri kazançları geri ödememelerine rağmen emekli edilmeleri. Bu kişileri kimler emekli etti, neden inceleme başlatılmadı? Sağlık Bakanlığı derhal bu soruların yanıtını verebilmek adına inceleme ve soruşturma başlatmalı” ifadelerini kullandı.

VALİLİK: 7 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Valilik tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Teftiş Kurulu Başkanlığınca, adli, idari ve mali yönden işlem tesis edilmek üzere ilgili mercilere rapor gönderildi. Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri tarafından son 10 yıllık süreyi kapsayan soruşturma neticesinde, 2 soruşturma kapsamında, maaş mutemetliğindeki iş ve işlemleri yürütmekle görevli olan, toplam 11 personelden 7’si yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiş olup sair zamanlarda devlet memurluğundan çıkarılmışlardır.”

NE OLMUŞTU?

Müdürlükte, maaş yolsuzluğunu denetleyen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, sadece 6 ayda, 3 milyon liralık vurgun yapıldığını belirledi. Sağlık Bakanlığı müfettişleri, 2020 Haziran ayında teftişe başladı. Müfettişler, 6 Nisan 2021 tarihli raporlarını tamamladı ve elde ettikleri delillerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. 69 memurun ifadesine başvuruldu. Sadece 6 ayı kapsayan inceleme döneminde, 3 milyon 100 bin TL fazla para aktarıldığı belirlenebildi. 10 yıllık verilerin toparlanarak ilgili komisyona teslim edildiği vurgulandı. Üstelik bu memurların ve mutemetlerin iş ve işlemlerinden sorumlu yöneticilere hiçbir şey olmadı. Yolsuzluğa karışan bazı isimlerin korunduğunu, söz konusu paraları geri ödememelerine rağmen emekli edildikleri belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.