Batman Kayyımı 95 puan alanı değil 61 puan alan AKP il Başkanının akrabasını müdür yaptı!

Batman Kayyımı 95 puan alanı değil 61 puan alan AKP il Başkanının akrabasını müdür yaptı!
Yayınlama: 11.01.2023

Batman Belediyesi kayyımı, “görevde yükselme sınavında” 95 puan alan memuru mülakatta eleyip, 61 puan alan AKP’li İl Başkanı Akif Gür’ün akrabası Mehmet Melih Gür’ün mülakata puanını yükselterek müdür yaptı. 

“Görevde yükselme ve unvan değişikliği” sınavlarında kayyımların “mülakat” torpili devreye girdi. Êlih Belediyesi’nde yapılan “görevde yükselme ve unvan değişikliği” sınavlarında 95 puanla en yüksek puan alan Mücahit Kartal, sözlü mülakatta elenerek, yerine 61 puan alan AKP Batman İl Başkanı Akif Gür’ün akrabası Mehmet Melih Gür, müdür yapıldı. 

Etüt Proje Müdürlüğü için yapılan yazılı sınavda 93 puan alan Abdulkadir İlge’ye mülakatta 59 puan, 81 puan alan Servet Tufan’a mülakatta 61 puan verilip puan ortalamaları düşürülerek elendi. Elemeler sonucu Etüt Proje Müdürlüğü’ne şimdilik kimse atanmadı. 

AKP BAŞKANININ AKRABASINA MÜDÜRLÜK VERİLDİ

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü görevi için ise yazılı sınavda 95 puan alan Mücahit Kartal’a mülakatta 62 puan verilerek puan ortalaması düşürüldü. Ancak yazılı sınavda 61 puan alan AKP İl Başkanı Akif Gür’ün akrabası Mehmet Melih Gür’e ise mülakatta 90 puan verilerek görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında başarılı olma kriteri sağlandı. 

Batman Belediyesi kayyımı Ekrem Canalp, sınavda başarısız olan ancak mülakatla yüksek puan verilerek, görevde yükselme ve unvan değişikliği için gerekli koşulları sağlanan AKP İl Başkanı Akif Gür’ün akrabası Mehmet Melih Gür’ü İşletme ve İştirakler Müdürü yaptı.