Batman kayyımı belediyeyi 134 milyon TL daha borçlandırdı

Batman kayyımı belediyeyi 134 milyon TL daha borçlandırdı
Yayınlama: 24.03.2022

Batman Belediyesi’ne atanan kayyım Hulusi Şahin’nin belediyenin 280 Milyon TL olan borcunu 414 Milyon TL’ye çıkardığını kaydeden görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, 1xbetgirisyeri.com belediyenin borç batağına sürüklediğini söyledi.

Görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, kayyım atanmasının yıldönümüne ilişkin bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, HDP İl Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar, casino siteleri Hüseyin Sarik, belediye meclis üyeleri katıldı. Burada ilk olarak konuşan görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, halk ile belediye çalışmalarını sürdürürken kayyim atandığını belirterek, “Bu halkın iradesine kayyim atayanlar, var olan çalışmalarımızı sekteye uğrattı. Daha sonra bu halkın kaynaklarını halk için değil kendileri ve yandaşları için kullanmaya başlandı. Bu durum halen devam ediyor. Hukuksuz bir şekilde kayyım atayanlar yolsuzluk ile yoluna devam ediyor. Denetim olmadığı için bu sürekli bir hal aldı. Bu halkın iradesine kayyim atayanları bu halk tanımıyor. Bizi görevden uzaklaştıranlara en güzel cevabı halkımız verdi. Halkımız ile birlikte çalışmamız devam ediyor” diye konuştu.

KİŞİYE ÖZGÜ REVİZE PLANI

Daha sonra diğer Eşbaşkan Mehmet Demir hazırladıkları raporu basın ile paylaştı. Kayyımın basına verdiği demeçte kişiye özgü revize imar planı yapmayacağı yönünde ifadelerinin bulunduğunu belirterek, “Her şeyde olduğu gibi söylediğinin tam tersine kişiye özgü yaptığı yüzlerce revize imar planları ile Batmanın elli yılına ihanet ettiler. Göz göre göre 20 Şubat 2020 tarihinde çıkan imar yasasını ihlal ediyorlar. Bu yasada Parsel bazlı revize imar planı yapılmayacağı açık sarih yazıldığı halde parsel bazlı revize imar değişikliği yapıyorlar. Ada bazlı değişiklik yapılması durumunda sosyal donatı alanların ada merkezinden en fazla beş yüz metre uzaklıkta olma koşulu getirirken, ne ada bazlı ne parsel bazlı yaptığı değişikliklerde dikkate almayarak kilometrelerce uzaklıkta atıl durumdaki kıymetsiz küçük alanlarla takas ediyorlar. Söz konusu değişikliklerde kişilere çok büyük rantlar sağlarken bunun karşılıksız olmayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Bu kanunsuzluğu yapanlar çok iyi bilmektedirler ki aynı kanun, yapılan imar değişikliklerine karşı beş yıla kadar itiraz etme dava açma hakkı bulunmaktadır. Batman halkının bize verdiği sorumluluğun gereği olarak bu kanunsuzlukta payı olanlar hakkında er veya geç suç duyurusunda bulunacağımızı dava açacağımızı ve bunu kendilerine ağır bir şekilde ödeteceğimizi ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

‘KAYYIM ALGI OLUŞTURMA UĞRAŞINDA’

Kayyımın algı oluşturma çabası içerisinde olduğunu dile getiren Demir, “Her açıklamasında Batman’a Batman kadar alan kattığını iddia eden kayyuma soruyoruz, Temmuz 2019 da imara açmak için Toprak Koruma Kuruluna ve Valiliğe talepte bulunduğumuz alanlar dışında nerelerin imarını yaptınız. Yaptığımız bütün planlarımızda olduğu gibi başvurumuza olumlu cevap vermeyerek Batmanın İmar planını yaklaşık iki yıl geciktirme dışında nasıl bir katkıda bulundunuz. Yoksa bilerek şehre iki yıl kaybettirerek bizim tarafımızdan yapılmasını önleyerek, yapılan usulsüz revize imar planlarında olduğu gibi birilerine rant sağlamak için mi ret ediliyordu. İmara açacağımız ve imar planını yapacağımız alanlarla ilgili 11 Mayıs 2020 Tarihinde basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmuştuk” dedi.

KAYYIMIN BELDE AÇIKLAMASI

Kayyımın HDP’li belediye döneminde kentin bir belde durumunda olduğu yönünde açıklamlarını hatırlatan Demir, “Kendisine soruyoruz. Turgut Özal Bulvarındaki ağaç gövdelerine LED ışıkları takarak mı? Aynı zamanda bu bulvardaki bütün aydınlatma direklerine portre, bayrak ve flamaları asarak mı? Otogar kavşağına Ay yıldız Totemi koyarak mı? Batmanın girişine giriş takı yaparak mı? Bir köyün sokak ve girişine yakışan hiçbir ihtiyacı karşılamayan bu faaliyetlerle 10 milyonlarca TL. Harcayarak mı? İl Belediyesi standardına getirildi” diye sordu.

‘VAAT ETİKLERİ PROJELERİ YAPAMADILAR’

Kayyım Hulusi Şahin’inin belediyeye atandığı dönemde vaat ettiği projeleri yapmadığını kaydeden Demir, “Katı atık Enerji santralin ihalesini yaptık. Toplu Taşımayı 23 hata çıkardık. İlk etapta 13 otobüs aldık. İkinci etapta on otobüsün daha alınmasını planladık. Hizmet Denetim Sistemi, İluh Deresinin bütün envanter çalışması yapılmıştı. Ama kendileri engellediklerinden bir türlü AFAD’la ortaklaşamıyorduk. Daha önceki kamulaştırma verilerini alamıyorduk. Kente büyük zarar veren kanalizasyonun Biyolojik Arıtma Tesisi çalışmasına başlamıştık. Çok gereksiz şeylerle belediyenin bütçesi heba edilirken neden bunu sürdürmüyorlar. İstiklal Parkı ismi verilen yerin dolum çalışmasına başlamıştık. Yaşar Kemal Parkının çalışmasını başlatıp çoğunu yapmıştık. Şu ana kadar neden kaderine terk edilmişti. Ayrıntılara girmeden bütün arkadaşlarımıza önerim hazırladığımız beş yıllık planlamamızı almalarıdır” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN BORCU 414 MİLYON TL

Kayyım atandığında önceki kayyımdan kaynaklı borçlarının 280 milyon TL olduğunu hatırlatan Demir, “ Geçenlerde Kayyum yaptığı açıklamada 414 milyon olduğunu söylediler. Batman Belediyesinin bütçesi, Başbakanlık bütçesi gibi şehirdeki birçok kamu kuruluşunun ihtiyaçları ondan karşılanmaktadır. Askeriyenin, Emniyetin, Kaymakamlıkların, Valiliğin, Kültür Müdürlüğünün, Spor il Müdürlüğünün, Üniversitenin ve diğer kurumlarla yapılan uyduruk protokollerle belediye ciddi bir şekilde bilinçli olarak bir borç batağına sokulmaktadır” diye konuştu.
Kente yönelik yapılan bu insafsız ve usulsüz uygulamaların takipçisi olacaklarını kaydeden Demir, “Kamuoyuna teşhir edeceğiz. Koşullar uygun olduğunda da gerekli yasal süreçleri başlatacağız. Bütün söylediklerimizin arkasındayız” dedi.

‘HALKIN İRADESİNİ GASP EDEN MEMUR’

HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz Newroz’a yoğun bir katılım gösteren kent halkına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kayyımın halkın iradesini gasp eden bir memur olduğunu dile getiren İpekyüz, “Kayyım bizim muhatabımız değildir. Bir memurdur tayini çıkar gider. Atanmışlar bu halkın iradesini temsil edemez. Avrupa’da bir kara alındı. Türkiye’de kayyım atamaları yerel yönetimleri sora sokuyor. Atanan vali ve kaymakamlar hukuka oymuyor şeklinde bir karar çıktı. Dünya yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekir diyor. Akp kendini hep iktidarTarım hayvancılık yok olmuş. Batman ve diğer ileri kimse sadakaya muhtaç edemez. Kayyumları süpüreceğiz demiştik. Şeffaf yöneteceğiz, demiştik ve hesabını halka vereceğiz demişti. Şimdi hesap veren yok, Meclisin toplanmasına izin yok. Keyfi ben bilirim anlayışı var” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.