Batman kayyımı ve AKP’li vekile tepki!

Batman kayyımı ve AKP’li vekile tepki!
Yayınlama: 11.04.2022

Batman kayyımı Hulusi Şahin ve AKP’li vekil Ziver Özdemir’in HDP dönemini hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Eşbaşkan Mehmet Demir, açıklamalar ile yaptıkları gaspı görünmez kılınmaya çalışıldığını söyledi.

Batman Belediyesine kayyım olarak atanan Hulusi Şahin’in HDP’li belediye dönemine ait ortaya attığı iddialara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirildi. HDP İl binasında yapılan açıklamaya HDP Batman Milletvekilli Necdet İpekyüz, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, HDP Batman İl Örgütü’nün Eşbaşkanları katıldı. İlk olarak konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, kayyımın yolsuzlukların üstünü kapatmak için sürekli bir arayış içine girdiğini belirterek son olarak 414 milyon TL’ye ulaşan borcun “Terör” açıklaması ile aklanılmaya çalışıldığını söyledi.


Kayyımların belediyelere yarattığı tahribatın her geçen gün arttığını belirten HDP’li vekil Necdet İpekyüz, “Atananlar seçilmişlerin yerini dolduramaz. Atanmışlar makam işgal ediyor. Bunu unutmasınlar bunu buradan tekrardan altını çizerek söylüyoruz. Bu Ramazan ayında verilen iftar yemeği adı altında bütün herkesi işgal edilmiş makam adı altında toplayıp iki yıllık bir çalışmayı tanıttığında kendisini seçilmiş gibi görmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunu bilmesini istiyoruz. Ve biz nasıl ki seçilmişiz ve o günkü seçilmişliğimiz ile hala belediye eşbaşkanlarımız Mehmet Demir ve Songül Korkmazdır. Bunun altını çiziyoruz. Bu arkadaşlarımız bu halkın oylarıyla geldikleri için bu kentte ne oluyor ne bitiyorsa inceleyecekler takip edecekler” diye konuştu. AKP Milletvekilli Ziver Özdemir’inde halkın oyu ile gelenleri kayyım atamak ile tehdit ettiğini belirterek, “Daha seçim gelmeden biz olursak çalışma olur. Olmazsak çalışma yaptırmayız diyor. Verilen bu mesaj açıkça iradeye saldırıdır. Bir vekillin bu halkın iradesine dönük bu yönlü konuşmaları kabul edilemez” dedi.

‘YAPTIKLARI GASPI GÖRÜNMEZ KILMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Eşbaşkan Mehmet Demir ise kayyımın “Birlikte başardık” sözünü hatırlatarak, “Geçen hafta belediye faaliyetlerinin tanıtımı adı altında bir AKP etkinliği düzenlendi. Burada her zamanki gibi yalan yanlış bir sürü beyanda bulundular. Yaptıkları gaspı görünmez kılmaya çalışmaktadırlar. Evet, AKP, Batman Valisi, Cumhuriyet Baş Savcısı ve Emniyet Müdürü bütün hukuk normlarını ayaklar altına alarak uyduruk teatral yargılamalarla bu kentin %66 oyu ile seçilmiş Belediye Başkanını hiçbir somut gerekçe getirilmeden görevden uzaklaştırılıp %28 oy almış bir partiye vermeleri ancak birlikte başarmayla izah edilir. Şu ana kadar yolsuzluklarla ilgili yaptığımız sayısız suç duyurusuna rağmen Cumhuriyet Baş Savcısının hiç harekete geçmemesine rağmen bir AKP etkinliğine katılması bunu net olarak göstermektedir. Belediyeyi İşgal etme dışında neyi birlikte başardılar. Siyaset, bürokrasi ve müteahhit’lerin Batman Belediyesine çökmeleri dışında neyi birlikte başardılar” dedi.

VALİNİN NEŞTER YALANI

Kayyımın aldığı toplantılarda kentin sorunlarına neşter attığını yönünde iddialarda bulunduğunu kaydede Demir, “Hiçbir planlamamızın olmadığını iddia etmektedir. Soruyoruz incik boncuklar dışında bizim planlamamız dışında neyi yaptılar. En azından Vali olma konumuna uygun davranmaya o konumu fazla düşürmemeye davet ediyoruz. Evet, yaptıkları usulsüzlüklerle neşter ata ata kenti bizar etmiştir. Kendisinden önce ki kayyumla beraber belediyeyi onlarca yıl belini doğrultamayacak bir borç batağına sokmuşlardır. Bundan daha büyük neşter atma olur mu? Değerli basın mensupları; Yaptıkları Adrese teslim ihalelerin, yasaya aykırı revize imar planların, Müteahhidi korumak amacıyla beş mahallenin işi yarıda bırakarak kullanamadığı su borularını toprağa neden gömdüğünü, abone bağlantıları yapılmadan tekrar yıkılacak kaldırımları neden alelacele yaptıklarının, diğer kurumların ihtiyaçlarının neden belediyeden karşılayıp borçlandırdığının cevaplarını vermeden hazırladığı bilgisayar simülasyonları ile bu kenti kandıracaklarını ve yolsuzluklarını örteceklerini düşünüyorlarsa çokça yanılmaktadırlar. Buna fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ VEKİLLE TEPKİ!

AKP Milletvekilli Ziver Özdemir’in “Yerel seçimlerde hizmet görmeniz için HDP adaylarına oy vermeyin” sözlerine tepki gösteren Demir, “Erdoğan da AKP ye oy vermeyen hizmet göremez, topal ördek olur diyordu. Ziver Özdemir’e soruyorum on bir yılda Batman da taş üstüne taş koydunuz mu? Kendinize çalışmaktan başka ne yaptınız” diye sordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.