Batman Belediyesi kayyımının 635 milyon değer biçilen Batman Park AVM’yi 150 milyon TL’ye satışa çıkarılması yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, kayyımın 635 milyon değer biçilen Batman Park AVM’yi 150 milyon TL’ye satışa çıkarmasını yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti. AVM önünde başlayan yürüyüşe görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclis, HDP’nin İl Genel Meclisi’nde yer alan üyeleri, Batman Belediyesi meclis üyeleri ile HDP Batman İl Örgütü katıldı. Açıklamanın yapılacağı AVM önünü ablukaya alan polis, burada açıklama yapılamasına Valilik kararını gerekçe göstererek izin verilmeyeceğini aktardı. Burada açıklamaya izin verilmesinin ardından kitle HDP İl Örgütü Binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte sık sık, “Batmanpark halkındır satılamaz” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

‘PEŞKEŞE İZİN VERMEYECEĞİZ’

İl binası önüne gelindiğinde ise basın açıklaması gerçekleştirildi. “Batmanpark halkındır satılamaz” pankartı açıldığı açıklamada konuşan Eşbaşkan Songül Korkmaz, ihalenin bugün gerçekleşeceğini hatırlatarak, “Daha öncede bunu denediler ama halkın itirazı ve kamuoyunda oluşan baskılardan kaynaklı bu ihale gerçekleşemedi. Bugün yine burası cüzi miktara birilerine peşkeş çekilmek isteniyor. Ancak biz buna müsaade etmeyeceğiz. Her yerde itirazımızı yükselteceğiz. Kimsenin halkın malını beli bir zümreye peşkeş çekmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

BELEDİYENİN BORCU 1 MİLYAR TL

Eşbaşkan Mehmet Demir, belediyeye kayyım olarak atanan Hulusi Şahin’in 280 Milyon TL aldığı borcu 1 Milyar TL’ ye çıkardığını belirterek, “Şahin gitmeden önce son bir vurgun yapmak isteyerek Batman Park’ı satmak istedi. 635 Milyon değer biçilen bu yeri kelepir fiyata satmak istedi ve daha önce yaptığı ihaleyi tekrar ortaya çıkardı. Şahin, AKP İl Başkanı ile birlikte paylaşmak üzere satılığa çıkardı. Asla ve asla buna müsaade etmeyeceğiz. Ola ki satıldı. Biz geldiğimizde bu satışı iptal edeceğiz. Şuan gayrimeşru olan atanmış 3 encumen ile çıkarılan bu kararı tanımıyoruz. İdare mahkemesinde başvuracağız. Batman’ın geleceğini peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz. Halka olan görevimizi yeri getirerek itirazda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.