Batman Narin için yürüdü

Batman Narin için yürüdü
Yayınlama: 10.09.2024

Narin Güran katledilmesi Batman kitlesel bir şekilde protesto edilirken, burada konuşan DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu’nun ‘Bildiklerimiz var, aile tanıdık, susuyoruz’ sözlerine tepki göstererek “8 yaşındaki çocuk katledilip çuvala koyuluyorsa susamasın” dedi.

Diyarbakır’ın (Bağlar) ilçesine bağlı Çûlî (Tavşantepe) kırsal mahallesinde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Batman’da basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Aralarında DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eşbaşakanı Gülistan Sönük, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda yurttaşın bulunduğu kalabalık bir kitle Yılmaz Güney Parkı’na bir araya geldi. “Destên xwe yên qirêj ji ser jiyana zarokan rakın” pankartının açıldığı eylemde Narin Güran, Cemile Çağırga, Ceylan Önkol, Leyla Aydemir’in fotoğrafları taşındı. Yoğun yağmura rağmen gerçekleştirilen açıklamada konuşan DEM Parti Êlih İl Örgütü Eşbaşkanı Songül Korkmaz, ilk günden buyana olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek, çocuk katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyledi.


SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ


DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu iktidarın olayın başında bu yana ortaya koyduğu pratiğine değinerek, “Tüm güvenlik önlemlerin aldığı köyde 8 yaşındaki çocuk bulunamadı. Biz buna inanmıyoruz. Sistematik bir şekilde katledilen bir çocuktan bahsediyoruz. Daha öncede çocuklar kayıp denilerek katledildi ve üstleri örtüldü. Bu katliamlar iktidarın cezasızlık politikasından kaynaklanıyor. Tecavüz, taciz, çocuk katileri yerine düşüncesini yerine getirenler tutuklanıyor. Düşüncesini söyledi diye evine aynı günde baskın yapılıp tutuklananlar varken 19 gündür bir çocuğun bulunmaması aslında olayın ne olduğunu gösteriyor. İktidar çocuklara yapılanları unutmamızı istiyor. Biz bunu unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi.


AKP’Lİ MİLLETVEKİLİNİN ‘SUSUYORUZ’ AÇIKLAMASI


AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu’nun sözlerini hatırlatan Oduncu, “Kadınların, çocukların, doğanın, canlının katledildiği bir düzene izin vermeyeceğiz. Dün AKP Milletvekilli Galip Ensarioğlu ‘Bildiklerimiz var, aile tanıdık, susuyoruz’ diyor. 8 yaşındaki çocuk katledilip çuvala koyuluyorsa susamasın. Narin davasında Ensarioğlu’nun bildiklerini anlatması gerekiyor. Savcıların ifadesine başvurması gerekir” dedi.


JIN JÎYAN AZADÎ


Yapılan konuşmaların ardından buradaki kitle Dört Yol Kavşağı’nda bulunan DEM Parti Êlih İl Örgütü önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca “Katiller nerede devlet niye susuyor?”, “Narin’e uzanan eller kırılsın”, “Jin jiyan azadî” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.