Batman Park AVM’nin satışı meclis gündeminde

Batman Park AVM’nin satışı meclis gündeminde
Yayınlama: 23.05.2022

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, kayyımın 635 milyon değer biçilen Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni (AVM) değerinin çok altında 150 milyon TL’ye satışa çıkarma kararını meclis gündemine taşıdı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni (AVM) değerinin çok altında satılmasını içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HDP’li Tiryakinin yönelttiği soru önergesi şöyle: Batman Belediyesinin 2008 yılında kendisine ait arsada yap-işlet-devret modeliyle yapımına başladığı ve 2010 yılında tamamlanan Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM), Kayyum yönetimindeki Belediye tarafından 26 Kasım 2021’de satışa çıkarılmıştır. 12 Mayıs’ta görev yeri değiştirilen kayyum Hulusi Şahin başkanlığında toplanan İhale Komisyonu, katılım olmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etmiş ikinci ihalenin ise 23 Mayıs’ta yapılacağını duyurmuştur. AVM için belirlenen satış fiyatı ise 150 milyon TL olarak belirlenmiştir.
Batman Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK); Batman’ın en işlek yerinde 8 bin 557 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilmiş, bin 200 araçlık otopark, 91 mağaza, bir sinema salonu, sportif oyun alanı ve 500 kişinin çalıştığı iki katlı çağrı merkezine sahip olan söz konusu AVM’nin gerçek değerini 635 milyon 375 bin TL olarak açıklamıştır.

Bu bağlamda;
Belediyeye ait en büyük gayrimenkul olan AVM’nin, belediye için önemli bir kaynak olan mevcut kiralama yönteminden vazgeçilerek satışa çıkarılmasındaki kamu yararı nedir?
Söz konusu AVM için belirlenmiş olan 150 milyon TL’lik değer hangi yöntem ve kriterlere göre belirlenmiştir?
AVM’nin gerçek değerinin 635 milyon 375 bin lira olduğunun açıklanmasından sonra aradaki devasa farkın neyden kaynaklandığına dair Bakanlığınızca bir araştırma/soruşturma yapılmış mıdır?
Açıklanan rakamlar arasındaki fark sebebiyle arsa ve AVM için yeniden değer tespiti yapılmış mıdır?
Söz konusu AVM’nin adrese teslim bir şekilde yönetim kurulunda AKP il başkanı Akif Gür’ün bulunduğu Golden Park A.Ş’ye ihale edileceğine ilişkin Bakanlığınıza intikal etmiş bir bilgi ve/veya şikâyet bulunmakta mıdır? Söz konusu iddialara ilişkin Bakanlığınızca bir araştırma/soruşturma yapılmış mıdır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.