Batman’da 1 Mayıs kutlaması: Yan yanayız, umudu büyütüyoruz

Batman’da 1 Mayıs kutlaması: Yan yanayız, umudu büyütüyoruz
Yayınlama: 29.04.2021

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’a ilişkin Petrol-İş sendikası binasının bahçesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, KESK, Petrol-İş, DİSK, Tabip Odası, TMMOB, İHD, TJA temsilcileri ve üyeleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz katıldı.   “Yaşasın 1 Mayıs, Bîjî Yek Gulan”, “Eşitsizliğin, özgürlüğün, adaletin, demokrasinin egemen olduğu barış içinde toplumsal bir düzen için yaşasın 1 Mayıs, Bîjî Yek Gulan” pankartın açıldığı açıklama saygı duruşu ile başladı.  

‘SÖMÜRÜ ÇARKLARI DÖNDÜRÜLÜYOR’ 

Genel-İş Batman Şubesi Eşbaşkanı Narin Erol, salgın koşullarında bile sömürü çarklarının milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürülmeye çalışıldığını belirterek, “İşçiler, emekçiler durduğunda ekonominin duracağını, hayatın duracağını çok iyi biliyorlar. Bunun için salgın koşullarında işe gitmek zorunda bıraktığı işçilere, emekçilere ‘vazgeçilmezler’ diyorlar. Ancak kendi varlığını sürdürebilmek için milyonlarca işçiden, emekçiden sağlığından, canından vazgeçmesini istiyorlar. Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin emekçileriyiz. Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘BOZUK DÜZEN BİZİM DEĞİL’ 

Krizle birleşen pandemide, işçilerin sorunlarının katlanarak artığını kaydeden Erol, ekmeğin her geçen gün küçüldüğü, hak ve özgürlüklerinin kaldırıldığı, her seferinde emekçilerin değil, patronların yüzünü güldüren, bu bozuk düzenin, kendi düzenleri olmadığını söyledi.  

‘BİNLERCE KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI’ 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da işten çıkarmanın yasak olduğu bir dönemde kod 29 ile binlerce kişinin işten çıkarıldığını belirterek, iktidarın her zaman ki gibi sermayeden yana tavır aldığını söyledi.  

Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.