1 Mayıs’a güçlü katılım çağrısı yapan emek örgütleri, “Emekçiler olarak krize, yoksulluğa, savaşa ve talana karşı mücadeleyi ortaklaştıralım” dedi. 

İşçi ve emekçilerin taleplerini haykırdığı, mücadelesini ortaklaştırdığı 1 Mayıs İşçi Bayramı’na 2 gün kaldı. Alanlara çıkmaya hazırlanan siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütleri ve emekçiler ekonomik taleplerin yanı sıra adalet, özgürlük ve barış talebini haykıracak. Batman’da Pazar günü 12.00’de 8 Mart Park’ında düzenlenecek mitingle 1 Mayıs kutlanacak. Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu önünde saat 11.30’da bir araya gelecek olan kitle, kortejle miting alanına geçecek.

KRİZİN FATURASINI

Batman Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Deniz Topkan, “Savaşa, güvencesizliğe, sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa karşı; barışı umudu ve mücadeleyi büyütüyoruz” şiarıyla bir mitingi düzenleyeceklerini belirterek, katılım çağrısında bulundu. Ekonomik krizin yoğun bir şekilde yaşandığı bir süreçte 1 Mayıs’a gittiklerini kaydeden Topkan, “Halklar ekonomik kriz ile boğuşuyor. Bu krizi bizler yaratmadık. Faturasını biz ödemeyeceğiz. Hem dünyada hem coğrafyamızda devam eden bir savaş hali var. Barışçıl çözümlerden uzak bir süreç yaşıyoruz. Emekçiler olarak krize, yoksulluğa, savaşa ve talana karşı ortak bir mücadele yürütüyoruz” diye konuştu.

‘ALANLARDA OLACAĞIZ’

Topkan, 1 Mayıs’ın savaş, sömürüye ve yoksulluğa karşı mücadelenin verildiği bir gün olduğunu belirterek, “Emek örgütleri olarak bu yılki 1 Mayıs’a bu bilinç ile hazırlandık. Bu seneki 1 Mayıs’ta taleplerimizi dile getireceğiz. Kapitalist sisteme karşı güçlü bir duruş ile mücadeleyi sürdüreceğiz. Pazar günü alanlarda olacağız. Halkımız ile birlikte taleplerimizi dile getireceğiz. Her geçen gün artan hayat pahalılığına, savaşa, ekoloji talanına, cezaevinde devam eden baskı ve zulüm politikalarına karşı hep birlikte alanda olacağız” dedi.

Petrol İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Veysel Kartal ise, mitinge güçlü katılımın önemine değinerek, “Ülke tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyoruz. Halka adeta ekonomik bir darbe yapılıyor. Öğrenciler yurt bulamıyor, köylü toprağını ekemiyor. İnsanlar kira ödemeyecek durumda. Bu krizden biz emekçilerde ciddi bir şekilde etkileniyoruz. Krizin faturası bize ve halka ödetilmek isteniyor. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Bunun için alanlarda olacağız” dedi. Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte halkın potansiyel ekonomist olduğunu kaydeden Kartal, halka ödetmek istenen faturaya karşı alanlarda olacaklarını söyledi.

1 MAYIS’TA 8 MART KADIN PARKI’NA

Kartal, iş cinayetlerinin önlendiği, toplumsal barışın sağlandığı, refah düzeyinin arttırıldığı ve sınıf mücadelesinin ön planda olduğu 1 Mayıs için Batman halkını 8 Mart Kadın Park’ına davet etti.