Batman’da 15 Kadının gözaltına alınması protesto edildi: “Mücadelemizin önüne geçemeyecekler”

Batman’da 15 Kadının gözaltına alınması protesto edildi: “Mücadelemizin önüne geçemeyecekler”
Yayınlama: 01.06.2022

HDP Batman İl örgütü, önceki gün kentte gözaltına alınan 15 kadın siyasetçi ve aktivist için basın açıklaması yaparak, “ Dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek, umudumuzu büyütmeye, kadınların öncülüğünde ‘yeni yaşamı’ ilmik ilmik örmeye devam edeceğiz” dedi.


Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kent merkezi ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi ve aktivistlerin de olduğu 15 kadın gözaltına alınmıştı. Kadınların gözaltına alınmasına tepki gösteren Barış Anneleri, TJA aktivistleri, HDP il ve ilçe yöneticileri, Batman HDP Milletvekili Necdet İpekyüz il binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
“Demokratik siyaset tasfiye edilmektedir”


Basın açıklamasını okuyan Batman HDP İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, “ Siyasi iktidarın, vesayeti altında bulunan yargı mensupları eliyle geliştirdiği ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ayaklar altına alındığı bu uygulamalarla demokratik siyaset tasfiye edilmektedir. Siyasi iktidarın özellikle 2015 yılından itibaren şiddete dayalı geliştirdiği militarist siyaset tarzıyla yaratmaya çalıştığı korku iklimine karşı direnen ve ilkeli ve cesur duruşuyla en etkin muhalefet gücü olan partimize, yöneticilerimize, seçilmişlerimize ve özellikle demokratik siyasetin en güçlü yürütücüsü olan kadınlara dönük geliştirilen bu saldırıların iktidarın yaşadığı büyük korkunun yansıması olduğu aşikardır” dedi.


“Mücadelemizin önüne geçemeyecekler”
Ülke demokrasisi için en büyük tehdit haline gelen AKP-MHP ittifakı bu hukuk tanımaz politikalarıyla ömrünü uzatamayacağını aktaran Kaytar, “Tüm baskı politikalarına rağmen büyük bir inançla, cesaretle, emekle büyüttüğümüz demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önüne geçemiyorlar, geçemeyecekler. Tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız! Kadın Meclisi olarak sözümüz şudur ki; bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek Umudumuzu büyütmeye, kadınların öncülüğünde ‘yeni yaşamı’ ilmik ilmik örmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Açıklama ‘ Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla sona erdi. (GÜLNUŞ ERGÜL)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.