Batman’da 25 Kasım açıklaması

Batman’da 25 Kasım açıklaması
Yayınlama: 15.11.2022

Batman’da yaklaşan 25 Kasım’a ilişkin açıklama yapan kadınlar, özgürlüğü haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), yaklaşmakta olan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin Batman’da basın açıklaması yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binası önünde gerçekleştirilen eyleme, kent milletvekili Feleknas Uca, görevden alınarak yerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Kaniya Hênê (Bekirhan) Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük,  Barış Anneleri Meclisi, HDP ve DBP’li kadınlar ile TJA aktivistleri katıldı. “Jin jiyan azadî, li dijî faşizme û qirkirina jinan dem dema azadiya jinan e” pankartının açıldığı açıklamada, TJA aktivisti Şükran Çelebi konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Kadınlara yönelik saldırılara dikkati çeken Çelebi, “Bizleri evlere, cezaevlerine kapatarak düşüncelerimize ve örgütlü gücümüze kilit vurmaya çalışan akıl bilmelidir ki; direnmeye, kadın özgürlüğünü büyütmeye devam edeceğiz. Ve erkek egemen devletin cezaevlerinde çıplak arama, hakaret, infaz yakmalar, kurul uygulamaları, kitapsız-gazetesiz bırakma gibi şiddet pratiklerini kabul etmeyeceğiz. Bu vesile ile de cezaevlerinde ölüme sürüklenen çocukları için aylardır direnen ailelerin nöbetini, adaletsizlik karşısında direnen Emine Şenyaşar annenin direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz. Yine kadınların ortak evrensel mücadelesi ile serbest bırakılan Aysel Tuğluk şahsında, cezaevlerindeki hasta tutsaklar için aynı düzeyde ve kararlılıkta mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

‘MUHATTAP ÖCALAN’DIR’ 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecritte vurgu yapan Çelebi, “25 Kasım vesilesiyle bir kez daha, Kürt sorununun çözümü için esas muhatabın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu ve kendisi ile derhal görüşülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutsaklığı ile başlayan ve giderek yaşamın bütün alanlarında bir yönetim tekniğine dönüşen tecrit rejimi; toplumsal sorunları çözümsüz bırakmaktadır. Soykırımcı faşist zihniyete karşı Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği kadın özgürlükçü paradigmanın yaşamsal kılınması için yegâne yol; kendisinin fiziki özgürlüğüdür” diye konuştu.

KADINLAR ALANLARDA OLACAK

Kadınların özgürlük mücadelesinin durdurulamaz bir aşamaya geldiğini kaydeden Çelebi, “TJA olarak 25 Kasım haftası boyunca Batman merkez, köy ve ilçelerinde hergün ve her saat; bulunduğumuz her alanda ve sokaklarda; meydanlarda ve mahallelerde sesimizi yükseltmeye, direnişi büyütmeye ve kadınların özgürleştiği alanları ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklama “Jin jiyan azadî” sloganıyla sona erdi. Kadınlar açıklama sonrası “Bijî berxwedana jinan” ve “Jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.