Batman’da uzun bir süredir gündemde olan ve bir türlü yapımı gerçekleştirilmeyen 500 yataklı hastane için üçüncü kez daha ihaleye gidilecek. 

Batman’ın uzun bir süredir gündeminde yer alan 500 yataklı Devlet Hastanesi için bir kez daha ihale yapılıyor. Hastanenin ilk ihalesi 2 Kasım 2021 tarihinde Ankara Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde yapıldı ve ihaleyi Ankara Firması Ederay ile İzmit Firması Gökyol inşaat firmaları ortaklığı kazandı. İhale, 423 milyon TL ile bu iki firmada kaldı. En az teklifi veren bu iki firma, inşaat işini ortaklaşa yapacaklarını bildirdi. Ancak ihalenin askı süresi bittikten sonra firmalar, Batman’a gelerek maliyetlerdeki güncellemeler nedeniyle ihalenin iptalini isteyerek, çekildi.

İHALEYİ BAŞKA FİRMA ÜSTLENDİ

İlk firmanın ihaleden çekilmesinin ardından 470 milyon TL ile Bingöl Firması Sarıdağlar İnşaat, 7 Şubat 2022 tarihinde yatırımı üstlendi. Bu firmaya da MBD İnşaat tarafından itiraz edildi. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilen itiraz ise 9 Mart’ta reddedildi.

İHALE İKİNCİ KEZ İPTA EDİLDİ

İtirazın reddedilmesiyle birlikte 500 yataklı hastanenin ihalesi 470 milyon TL teklif veren Sarıdağlar firmasında kaldı. Fakat ihale, müteahhitlere tanınan “fiyat güncellemesi” hakkı nedeniyle ikinci kez iptal edildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) ihalenin yapılacağı duyurusunu yaptı. Yeni şartnameye göre, 500 yataklı hastanenin ihalesi 5 Ekim’de Genel Müdürlük binasında yapılacak. İşin bitirilme süresi ise bin gün olarak belirtildi.  

SEÇİM ÖNCESİ TEMEL ATILACAK 

Güney Raman çevre yolu yeni stadyum yakınında 120 dönümlük alana yapılacak 500 yataklı hastanenin projesi hazır. Daha önce projesi yatay mimari olarak tasarlanan hastane, 12 bloktan oluşacak. Hastanenin diğer özellikleri ise şöyle: “Bina oturum alanı 21.022 metrekare, açık otopark alanı 20.200 metrekare, açık otopark adedi 1010 araç, tekli yatak oda sayısı 262, poliklinik sayısı 182+46 destek.”

İhale sürecinin tamamlanmasıyla seçim öncesi temelinin atılması planlanan hastanenin, bir seçim projesine dönüştürüleceği belirtiliyor.