Batman’da 522’inci kez kayıpların akıbeti soruldu

Batman’da 522’inci kez kayıpların akıbeti soruldu
Yayınlama: 26.03.2022

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” talebiyle 522’inci kez Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları katıldı. Burada konuşan İHD Şube üyesi Zeki Tangüner, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan, faili meçhul cinayetlerle yaşamlarını yitiren insanların aileleri ve insan hakları savunucuları olarak eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, “Bizler; Ölülerimizin yasını tutabilmek, onları insan onuruna yakışır bir şekilde ve usulünce defnedebilmek için adalet istiyoruz. Çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin akıbetini öğrenmek için istiyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Her hafta alanlardan faili meçhul cinayetlerin faillerinin yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını ve kayıplarımızın akıbetinin açıklanmasını istiyoruz. Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın” dedi.

Tangüner, bu hafta 22 Ağustos 1998 tarihinde Gercüş ilçesinde kaybedilen Ali Gündüz’ün akıbetini sormak için bir araya geldiklerini söyledi. Gündüz’ün kaybedilme hikayesinin okunulması ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.