Belediyeye ait araçla seyahat etmek ve kaçakçılık yapmakla suçlanan AKP’li belediye başkanının kardeşi, hakkındaki iddialara ‘Beni dinden imandan çıkarmayın’ diyerek yanıt verdi.

Batman’da AKP’li Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın’ın kardeşi Nihat Günaydın’a kaçakçılık suçlamasıyla açılan soruşturmaya iki gün içinde takipsizlik verilirken, iddialar sorulan Nihat Günaydın ise “Beni dinden imandan çıkarma” yanıtını verdiği öğrenildi.

Batman Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın’ın kardeşi Nihat Günaydın’a, belediye aracını kullanıp “kaçakçılık” yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Ancak iki gün sonra jet hızıyla soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. İddiaya göre Nihat Günaydın, Mardin’den Cizre yolunda belediyeye ait araçla kişisel ihtiyaçları için seyahat ederken kolluk kuvvetlerinin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Ardından araçta bulunan beş bin paket sigara ve yaklaşık 200 bin TL değerindeki kaçak telefonları başka bir yere bıraktıktan sonra aracın polisler tarafından bulunmasını sağladı.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre takipsizlik kararında ağabeyi Gündüz Günaydın’ın araya soktuğu kişilerin etkisi olduğu iddia edildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında verilen takipsizlik kararında davacı, kamu adına cumhuriyet başsavcılığı yer alırken “şüpheli” sıfatıyla da Gercüş Belediye Başkanı’nın kardeşi Nihat Günaydın ve akrabaları Gökhan Günaydın yer aldı. Kararda, Mardin Valiliği 112 Acil çağrı merkezine ihbar yapıldığı belirtilerek, ihbarda “72 AB 282 resmi plakalı araç ile devlet memuru olan kişiler Cizre’de kaçak sigara ve telefon alıp Batman veya Midyat merkezine getirirler” denildiği belirlendi.

KABUL ETTİ: ARACI İZİNSİZ ALDIM

Şüpheli Nihat Günaydın, soruşturma kapsamında verdiği ifadede, “Ağabeyimin Ankara’da olması nedeniyle habersiz olarak aracı alıp Cizre’de bulunan arkadaşımı, çalışanımız olan Gökhan Günaydın ile birlikte ziyaret etmek istedim. Resmi aracı izinsiz olarak aldığım için, dönüş yolunda yapılan dur ihtarına uymayarak kaçtım. Araçta bulunan 15 paket sigara bana ait, ucuz olduğundan içmek için aldım” dedi. Kararda, aracın park halinde yakalandığı belirtildi.

Şüpheli Gökhan Günaydın ise savunmasında, “Dur ihtarına uymadıktan sonra Midyat Belediyesi Otoparkı’na gittik. Çıkmaya çalışırken bekçi bizi durdurdu. Araçta bulunan 15 paket sigaradan haberim yok” ifadelerini kullandı.

‘BENİ DİNDEN İMANDAN ÇIKARMA, YÜRÜ GİT’

İddiaları sormak için telefonla aranan Nihat Günaydın “Beni dinden imandan çıkarma, yürü git işine” dediği bildirildi. Günaydın’ın ağabeyi Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ise telefonlara ve mesajlara yanıt vermedi. Belediyeden ise ‘Müsait olduğunda kendisi dönüş yapar’ yanıtı verilmekle yetinildi.