Batman’da Avukata şiddet uygulayan polisin davası görüldü

Batman’da Avukata şiddet uygulayan polisin davası görüldü
Yayınlama: 21.10.2022

Batman Adliyesi’nde avukat Orhan Alphan’a şiddet uygulayan polisin yargılandığı dava görüldü. Yoğun avukat katılımının gerçekleştiği duruşma ertelendi. 

Batman Barosu avukatlarından Orhan Alphan’a yönelik 14 Nisan günü adliye binası içerisinde yaşanan polis saldırısının ilk duruşması Batma 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya  TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin ile Bitlis Barosu, Diyarbakır Barosu, Gaziantep Barosu, Mardin Barosu, Urfa Barosu, Şırnak Barosu, Muş Barosu ve Van Barosu’ndan yönetici ve avukat hakları merkezi üyesi avukatlar katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmaya sanık polis katılmazken, Batman Barosu ile TBB ve duruşmaya katılan diğer barolar müdahil talebinde bulundu. Avukatlar sanık polisin tutuklanmasını da talep etti. Talepleri reddeden mahkeme duruşmayı 9 Ocak 2023 tarihine erteledi. 

Duruşma sonrası  Batman Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak dosyanın son durumu hakkında kamuoyu bilgilendirildi. Burada konuşan Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses,  davaya katılım gösteren avukatlara teşekkür ederek, bir sonraki duruşmaya katılım çağrısında bulundu. (MA)