Batman’da ”Biz Devletiz kan dökmeye geldik” şiddeti

Batman’da ”Biz Devletiz kan dökmeye geldik” şiddeti
Yayınlama: 17.07.2021
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar (Zila) köyünde bir erkek bir hafta boyunca ahıra kilitlediği imam nikahlı eşinin evini Astsubay olan abisiyle birlikte bastı.

Kozluk ilçesi Yeni Çağlar köyünde imam nikahıyla evlendiği kadını Beşiri ilçesinde bir ahıra kilitleyen S. A ve Astsubay olan kardeşi C. A kadIna ve ailesine saldırarak ölüm tehdidinde bulundu.

AHIRA KİLİTLEDİLER
İmam nikahıyla evlendiği Zeynep Sevim’e şiddet uygulayan S. A. isimli erkek, Zeynep Sevim’i bağlayarak ahıra kilitledi. Sevim, günlerce bağlı kalarak işkence gördü. Aile, Sevim’in daha önce de şiddete uğradığını belirterek, “Sevim iki kere evi terk etti ve bize geldi. Her ikisinde de evli olduğu kişi olan S. A. gelip özür dileyerek, tekrarlanmayacağını söyleyerek Sevim’i ikna etti ve eve geri götürdü. En son bir hafta önce Sevim’e sistematik bir şekilde durmadan şiddet uygulamışlar. Bize ulaşamaması için telefonunu kırmışlar.

Sevim’i ahıra kapatıp, elini kolunu bağlamışlar. Daha sonra Sevim bir yolunu bulup kaçmış. Tanımadığı birinin arabasını yol üstünde durdurmuş ve bize geldi. S. A., Kütahya Tavşanlı Karakol Komutanlığı’nda görevli astsubay C. A. ve babaları bizi telefonla arayarak defalarca kez ölümle tehdit etti. Evi bastılar. ‘Buraya kan dökmeye geldik, devlet biziz biz’ diyerek evi taşladılar. Evde bulunan herkese hakaret ettiler, cinsiyetçi sözler söylediler. Can güvenliğimiz yok, sesimizi duyurmak istiyoruz” diye aktardı. 

“BİZ DEVLETİZ BURAYA KAN DÖKMEYE GELDİK”
Rehin tutulduğu ahırdan kaçmaya başararak babasının evine gelen Zeynep Sevim’i arayan Astsubay olan C. A. “biz devletiz buraya kan dökmeye geldik” diyerek tehdit etti. Sevim’in ailesinin oturduğu Yeniçağlar köyüne gelen Aktaş kardeşler ailenin evine taş ve sopalarla saldırarak hakaret, küfür ve tehditler savurdu.

ŞİKAYETÇİ OLDU
Rehin tutulup şiddet gören Zeynep Sevim jandarma’ya giderek şikayetçi oldu. Aile fertleri “bu insanlar biz devletiz sizin kanınızı dökeceğiz” diyor. Neye güvenerek bunları yapabiliyorlar. Bizim can güvenliğimiz yok şikayetçiyiz hakettikleri cezayı almalarını istiyoruz dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.