HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması Batman’da protesto edlildi. HDP Batman İl eş Başkanı Hürriyet Kaytar, dokunmazlığın kaldırılması kararını, ”Diyarbakır halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır” diye değerlendirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının Meclis’te kaldırılması Batman’da düzenlenen basın açıklamalarıyla protesto edildi. 

TJA ve HDP Kadın Meclisi, Batman’da yaptıkları açıklamayla Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösterdi. HDP binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. “Semra Güzel halkın vekilli, kadınların iradesidir” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, AKP-MHP iktidarının partilerine dönük politikalarına tepki gösterdi. Kaytar, “Bu saldırıların son halkası ise yandaş medya ile algı oluşturan, yargının araç sallaştırdığı Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’e yönelik olarak gerçekleştirdi. Güzel vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması girişimi aynı zamanda Diyarbakır halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır” dedi.