Batman’da ESP ve HDK’ye yönelik operasyonlar protesto edildi

Batman’da ESP ve HDK’ye yönelik operasyonlar protesto edildi
Yayınlama: 08.09.2020

HDK ve ESP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan tüm siyasetçilerin serbest bırakılmasını isteyen Başaran, operasyonun tüm demokrasi güçlerine yapıldığını ve buna herkesin karşı koyması gerektiğini söyledi.

HDP Batman İl Örgütü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran HDP Batman il binası önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla operasyonları protesto ederek gözaltına alınan siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi.

”BU ÜLKEDE TECAVÜZ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILDI”

Basın açıklamasında konuşan Başaran, Bu ülkede Demokrasi mücadelesi yürütenler maalesef iktidarın yürüttüğü kırım operasyonlarıyla yüz yüze kalıyor. İktidarın politikasını benimsememek, iktidarı eleştirmek suç haline gelmiştir, demokratik siyasette ısrarcı olmak suç haline getirlmiştir, tekçiliğe, faşizme, kadın düşmalığına ve Kürt düşmanlığına karşı mücadele etmek suç haline getirildi. Ama bu ülkede tecavüz suç olmaktan çıkarıldı, en yakın tarihte görüldüğü gibi Musa Orhan serbest bırakıldı, 248 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun kayıp edilmesinde parmağı olan kişi elini kolunu sallayarak serbestce dolaşıyor.

”GAZETECİLİK SUÇ HALİNE GETİRİLDİ”

Bu Ülkede gazetecilik suç haline getirildi ama Kadına yönelik saldırı, istismar, taciz, tecavüz suç olmaktan çıkarıldı. Çünkü iktidara göre suç sadece karşısında muhalefet yapmaktır. İktidar, yargıyı sopa haline girerek emniyeti araçsallaştırarak muhalefeti susturma çabasına girmiştir. İktidara bir kez daha sesleniyoruz, saldırdığınız ESP bileşenimiz ve hergün hedef haline getirdiğiniz partimiz, beş yıldır ısrarlı bir şekilde yürüttüğünüz saldırılara karşı direniyor, geri adım atmıyor. Sizin oluşturmak istediğiniz tekçi, faşist rejime karşı mücadele etmekten bir an bile tereddüt oluşmuyor, yürüttüğünüz bu siyaset, devrimcileri, muhalefeti, mücadele edenleri sindirmiyor.

”GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

Türkiye’nin demokratik komuoyuna sesleniyorum , bu saldırı siyasetine karşı birlik olma günü geldi geçti bile. Ya hep beraber bu faşist rejim karşısında mücadele edeceğiz yada bu saldırılar normallşecek, gelin hep beraber ortak demokratik tepkimizi ortaya koyalım. İktara sesleniyoruz, rehin tuttuğunuz başta HDK eş sözcüsü Sedat Şenoğlu olmak üzere bütün ESP’li arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.

İdris Yayla

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.