Yeşil Sol Parti’nin Êlih’te on binlerce kişinin katılımıyla düzenlediği mitingde, “Sonu muhteşem olacak” pankartı açıldı.  

https://www.youtube.com/watch?v=C-CxNeH0PNw&t=0s

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Êlih’in Kültür Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Kadın Parkı’nda on binlerce kişinin katılımıyla miting düzenliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’ndan isimler, Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Kürdistan Komünist Partisi’nden (KKP) Kazım Turhal ve Yeşil Sol Parti adayları da mitinge katıldı.  

GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ

Gençler, “Sonu muhteşem olacak”, “Direnen ben, direnen siz, kazanacak halk olacak” ve “Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır” pankarlarıyla miting alana giriş yaptı. Yürüyüşte sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı atıldı. Barış Anneleri ve kadınlar da rengarenk yöresel kıyafetlerle yürüdü. Kadınlar, “jin, jiyan, azadî” pankartı taşıyarak, sık sık slogan attı.  

Miting alanına da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı pankartlar öne çıktı. Yeşil Sol Parti bayraklarının yanı sıra, “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” ve “Bin kere yıkılsa da hala delice tutkulu özgürlük arzusunu bir inat haline getiren gençleriz” pankartları alana asıldı.  

‘TEK YOL YEŞİL SOL’

Alana akışlar devam ederken, kitle sahneden çalınan müzikler eşliğinde uzun bir süre halaya durdu. Miting alanından sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar yükseliyor. Ayrıca “Tek yol Yeşil Yol”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları atılıyor.  

Miting, saygı duruşunun ardından konuşmalarla devam edecek.