BATMAN – Askerlerin baskın yaparak iki yurttaşa işkence ettiği Timok köyüne giriş çıkışlar Batman Valiliği tarafından yasaklandı.

Askerlerin baskın yapıp Yahya Karabaş ile Sadullah Karabaş’ın başına poşet geçirerek işkence uygulamasıyla gündeme gelen Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Gümüşörgü (Timok) köyüne giriş ve çıkışlar yasaklandı. Baskın ve işkenceye ilişkin köye giderek inceleme yapmak isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acaran Başaran’ın aralarında bulunduğu heyetin girişine yasak kararı gerekçesiyle izin verilmedi. Başaran ile birlikte yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), HDP İl Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar’ın da aralarında bulunduğu heyetin köye girişi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’ndaki askerler tarafından engellendi.

Valiliğin 7 günlük yasak kararını heyete gösteren karakol komutanı, bölgede sürdürülen askeri operasyonlar nedeniyle bu kararın alındığını öne sürdü.

‘YASAK İŞKENCENİN KANITIDIR’

Duruma tepki gösteren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, asıl amacın işkencenin üstünü örtme amacını örtmek olduğunu ifade etti. Başaran, “Burada köylülere günlerce işkence yapıldı. Biz işkence gören köylüler ile görüşmek istiyoruz. Köylülerin hayatından endişe duyduğumuz için biz onlarla temas kurmak istiyoruz. Alınan bu 7 günlük yasak kararı hukuksuzdur. Bu hukuksuzluğa ortak olan herkes yargı önünde hesap verecektir. Hem bu kararı alan hem de işkenceyi yapanlar hukuk önünde hesap verecek. Bu yasak işkencenin kanıtıdır. Bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Heyet daha sonra buradan ayrılırken, kent merkezinde akrabasının yanında kalan işkence gören Yahya Karabaş’ı ziyaret etti.