Batman’da kaçırılan kız çocuğundan 20 gündür haber alınamıyor

Batman’da kaçırılan kız çocuğundan 20 gündür haber alınamıyor
Yayınlama: 29.12.2022

Korucu ağabeyi tarafından kaçırılan dershane öğrencisi 14 yaşındaki K.A.’dan 20 gündür haber alınamıyor. Aile, kızın bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. 

Batman’ın Çamlıca Mahallesi’nde korucu olan ağabeyi G.Y. (20) tarafından kaçırılan K.A. (14) adlı kız çocuğundan 20 gündür haber alınamıyor. Edinilen bilgilere göre, 10 Aralık akşam saatlerinde etüt için gittiği dershaneden çıkan K.A.’nın önünü kesen G.Y, zorla konuşmaya çalıştı. O günden bu yana K.A.’dan haber alınamıyor. Dershanenin olduğu bölgede bulunan Jiyan Parkı’ndaki kameralara yansıyan görüntülere rağmen K.A. bulunamıyor. K.A.’nın ailesi, kızlarından bir haber almak için başvurmadıkları yer kalmadığını söyledi. 

AİLE BAKANINDAN ŞAŞIRTAN CEVAP  

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdığı kaçırma olayına Twitter’den yanıt veren Aile Bakanı Derya Yanık, “Öncelikle bakanlığımızın görev ve yetkilerini bilmediğinizi şaşkınlıkla müşahede etmekteyim. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak emniyet veya kolluk bilimlerinin yetkilerine sahip değiliz. Anlamanız için biraz daha açayım, kayıp şahısları biz aramıyoruz. Emniyet ve kolluk göçlerimiz gereken özen ve dikkati de ayrıca göstermektedirler. Daha hangi kurumun hangi yetkiye sahip olduğunu bilmeden milletvekili sıfatıyla insanları yanlış yönlendirme çabanızı tüm iyi niyetimle kasten yapmadığınızı varsayarak, tam bir akıl tutulması olarak görüyorum. Dilerim bundan sonra aynı hatayı tekrarlamasınız.”     

‘ABSÜRT CEVAP’

Yanık’a cevap veren Başaran ise, bakanın açıklamasını hayretle okuduğunu belirterek, olayın üzerinden 20 geçmesine rağmen K.A.’nın bulunmamasının sorumlusunun Yanık olduğunu yineledi. Bakanlığın görev ve sorumlulukları arasında çocukları korumak olduğunu hatırlatan Başaran, bakanın bu görevinden bihaber olduğunu ifade etti. Olayın kayıp değil kaçırılma olduğunu vurgulayan Başaran, “Aile tüm girişimlere rağmen sonuç alamadığını ifade ediyor. Ancak çocuğu korumakla yükümlü olan bakanlık bize absürt bir cevap veriyor. Kaçırılma olayında kişinin kamera görüntüsü, isim ve soyismi olmasına rağmen halen bulunmuyorsa bundan çocukları koruması gereken Aile Bakanı birinci derecede sorumludur. Çocuğun başına gelecek olandan birinci dereceden sorumludur. Ailenin endişesi ortadan kaldırılsın derhal. Günlerdir ağlayan bir anne var ortada. O annenin acısını dindirme adına bir adım atılması acildir” diye konuştu.  (MA)