Batman’da sağlık çalışanlarından bir günlük iş bırakma eylemi

Batman’da sağlık çalışanlarından bir günlük iş bırakma eylemi
Yayınlama: 15.06.2022

Batman’da sağlık, emek ve meslek örgütleri TBMM’de görüşülen özlük ve mali haklara yönelik yasa tasarısına karşı bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Bununla ilgili olarak sağlık meslek örgütleri tarafından “Müjde değil, oylama! Hakkımız olanı istiyoruz” temalı basın açıklaması Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapıldı.

“SAĞLIKLI BİR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Sertaç Adıgüzel “Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz.
Bugünkü grev eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.