Batman’da Saldırılara karşı açıklama: KDP serveti için operasyonlara ortak oldu

Batman’da Saldırılara karşı açıklama: KDP serveti için operasyonlara ortak oldu
Yayınlama: 24.04.2022

BATMAN – Batman’da, AKP-KDP’nin sınır ötesine yönelik saldırılarının protesto edildiği kitlesel açıklamada, “Barzani ailesi, halkın sırtından kazandığı servetlerini kaybetmemek adına, bu operasyonlara ortak olmaktadır” denildi.

AKP-KDP’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları, Batman Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde, “Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen kitlesel açıklamayla protesto edildi. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP il ve ilçe örgütleri yöneticileri ile Batman Emek Demokrasi Platformu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” pankartının açıldığı protesto eyleminde HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, AKP’nin savaş konseptinin, iktidarda kalma amacı taşıdığını söyledi. Muhalefetin de iktidarın arkasında dizildiğini dile getiren Başaran, “Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki bu ülkede savaşa karşı olan tek güç bizleriz, yeni yaşamı ve barışı kuracak tek güç bizleriz” dedi.

BARZANİ AİLESİNİN ORTAKLIĞI

Saldırılara dair ortak açıklamayı okuyan TJA Batman Sözcüsü Şükran Çelebi, AKP-MHP’nin “ülke bekası” diyerek, iktidarının uzatmaya çalıştığını söyledi. AKP-MHP bloğunun savaş politikalarında ısrar ettiğinin altını çizen Çelebi, “Bugün ülkemizde devlet ve mafya ilişkilerinin iç içe geçtiği, ekonominin yerle yeksan olduğu bir hükümet gerçekliğinde, iktidar, savaşı bir çıkış yolu, yıkımı bir kurtuluş, işgali bir reçete olarak görüyor. Aynı şekilde Güney (Federe Kürdistan Bölgesi) halkı da açlık ve sefalet içerisindeyken, KDP hükümetinin yolsuzlukları gün yüzüne çıkmıştır. Yine Barzani ailesi, tıpkı geçmişte olduğu gibi, bugün de bunları gizlemek ve halkın sırtından kazandığı servetlerini kaybetmemek adına, bu operasyonlara ortak olmaktadır. Bilinmelidir ki bu operasyonlar aynı zamanda Güney Kürdistan’da yaşayan sivil halkın yaşam alanlarına ve doğasına yönelik büyük tehdit oluşturmaktadır” diye konuştu.

‘İKTİDARIN ÖMRÜNÜ UZATMA’

Kürtler arasında çatışmayı derinleştirecek savaş politikalarının Kürt halkı tarafından görüldüğü ve hesapsız kalmayacağını kaydeden Çelebi, “Savaşın tek kazananı savaş baronları ve silah tüccarlarıdır. Kaybeden ise yoksul halkların çocuklarıdır. Kendileri ve çocukları lüks ve şatafat içerisinde saraylarda halkın sırtından yaşarken, yoksul halkın çocuklarını cepheye sürenler, halkların vicdanında mahkum olacak ve tarihin kara sayfalarında yerlerini alacaklardır. Muhalefete de özellikle seslenmek istiyoruz. İktidarın savaşçı, hamaset siyasetinin arkasına dizilmek Türkiye’nin demokratik geleceğine hizmet etmez. Ancak iktidarın ömrünü uzatmaya hizmet eder ve Türkiye halklarına kaybettirmek olur. Gerçek ittifak, savaşa karşı barış ittifakıdır. Gerçek siyaset ve muhalefet önce yaşamı örmektir, yaşam siyaseti yürütmektir” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.