Batman’da Semra Güzel Protestosu: Kürt halkının iradesidir!

Batman’da Semra Güzel Protestosu: Kürt halkının iradesidir!
Yayınlama: 05.09.2022

Tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 6 milyon seçmenin iradesi olduğunu belirten Feleknas Uca, “Semra Güzel Kürt halkının iradesidir” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Feleknas Uca ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Batman il binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda partili katıldı.

Açıklamada, Kürtçe “Semra Güzel halkın vekilidir, kadınların iradesidir” pankartı taşındı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in gözaltına alınıp tutuklanması gayri meşrudur. Milletvekillimizin gayri ahlaki bir şekilde gözaltına alınmasını, bu operasyonun iktidar tarafından düzeysiz ve çirkin bir dil ile propaganda malzemesi yapılması iktidarın acziyetinin göstergesidir. Semra Güzel’in bu şekilde gözaltına alınması, halk iradesine yönelik AKP tarafından sürdürülen darbenin devamıdır.


İlk günden beri gayri ahlaki her türlü söylem ve yöntemle milletvekilimizin Kürt ve Kadın kimliği hedef alınmıştır. Partimizi kriminalize etmeye çalışan, yarattığı mağduriyetlerin kurbanlarını sorumlu gibi gösteren bu anlayış tarihin çöp sepetine gitmeye mahkûmdur.Bugüne kadar her türlü saldırıya karşı direnmiş, cesaretle mücadele etmiş hiçbir arkadaşımızın mücadeleden ve onun gerektirdiği bedellerden kaçması söz konusu değildir.


Eğer bir kaçış hikâyesi yazılacaksa, halk adına siyaset yapanların, bedel ödeyenlerin değil bu halkın ve toplumun her türlü değerini çarçur eden, zimmetine geçirenler, adeta birer suç örgütüne dönüşen iktidar ve yandaşlarının kaçış hikayeleri yazılacak çok yakında. Çürümüş düzene yönelik yükselen toplumsal tepkileri manipüle edip Kürt siyasetçileri pusu hukukuyla hedefe koyan iktidar ve medyasından, hukuk önünde hesap soracağımız günler yakındır.


Tutuklanan Milletvekilimiz Semra Güzel dahil olmak üzere rehin alınan arkadaşlarımız, siyasetçilerimiz serbest kalana ve gerçek suçlular adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemize devam edeceğiz.
Kadınlar sizlerin bu kirli politikaları karşısında asla diz çökmeyecek. Bulunduğumuz her yerde “Semra Güzel irademizdir” demeye devam edeceğiz.
Her defasında kadın düşmanlığını tescilleyen erkek iktidar şunu çok iyi bilsin ki biz kadınlar yılmayacağız. Tarihten beri size boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!” denildi.

SEMRA GÜZEL’İN YANINDAYIZ 

Güzel’in 6 milyon seçmenin iradesi olduğunu vurgulayan Feleknas Uca, “Semra Güzel vekile karşı yapılan saldırıların farkındayız. Kürt halkının mücadelesi ile bizlerin arasında örülmek istenen ayrımcılığın da farkındayız. Bunu boşa düşüreceğiz. Bunun karşısındayız. Sonuna kadar Semra vekilin mücadelesinin arkasındayız” dedi.

GERÇEK DIŞI İDDİALAR

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, iktidar yanlısı medyanın Güzel’in tutuklanmasını gerçeklikten uzak bilgilerle duyurduğunu ifade etti. İpekyüz, Güzel’in iddia edildiği gibi Edirne’de değil, İstanbul’da gözaltına alındığına işaret ederek, “Peruk taktığına, kendisini kamufle etmeye çalıştığına ilişkin haberler gerçek dışıdır” dedi. Güzel’in her türlü zorluğa karşı mücadele ettiğini belirten İpekyüz, “Bu yargının tarafsız, bağımsız ve vicdani bir karar vereceğine inanmıyoruz. Ancak AKP zihniyetiyle mücadele ettiğimiz gibi onun her türlü aparatıyla da mücadele etmeyi ilke edinmiş bir siyasi partiyiz” diye konuştu.