Batman’da tehdit edilen HDP Gençlik Meclisi üyesi şikayet için gittiği karakola alınmadı

Batman’da tehdit edilen HDP Gençlik Meclisi üyesi şikayet için gittiği karakola alınmadı
Yayınlama: 28.02.2022

BATMAN – Sokakta önünü kesen polislerce, ‘Mezarını hazırla’ denilerek tehdit edilen HDP Gençlik Meclisi üyesi Barış Afşar, ailesiyle birlikte şikâyet için gittikleri karakola alınmadı.

Batman’da yaşayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Barış Afşar, uzun süredir polis baskısı ve tehditlerine maruz kaldığını anlattı. Yakın zamanda 4 kez polis tarafından sokakta önü kesilerek tehdit edildiğini belirten Afşar, bir süre önce sokakta önünü kesen polislerin kafasına silah dayayıp, “Peşini bırakmayacağız mezarını hazırla” diyerek kendisini tehdit ettiğini ifade etti.

Karşılaştığı bu tehditler nedeniyle ailesiyle birlikte suç duyurusunda bulunmak üzere Şehit Yıldız Işılakça Polisi Merkez Amirliği’ne gittiklerini, fakat içeriye alınmadıklarını ileri süren Afşar, bu olaydan 3 gün sonra sokakta polislerce tekrar önü kesilerek tehdit edildiğini belirtti.

EMNİYETTE AJANLIK DAYATMASI

Afşar, 14 Şubat’ta gözaltına alınarak götürüldüğü Batman Emniyet Müdürlüğü’nde ise ajanlık dayatmasına maruz kaldığını dile getirdi. Afşar, “Nezarethanede olduğum esnada yanıma gelen görevli polis tarafından bir odaya götürüldüm. Götürüldüğüm odada bulunan bir kişi kendisini ‘Ben polis değilim. Sadece konuşmak amacıyla yanına geldim’ diyerek tanıttı. Bu kişiye kim olduğunu sorduğumda ise, kartını göstererek istihbarattan olduğunu söyledi” diye belirtti.

‘KÜRTÇESİ ÇOK İYİYDİ’

Bu kişinin kendisine “Senin buradaki işlemleri sıfırlayalım, dışarda bir yemek yeriz” tekliflerinde bulunduğunu söyleyen Afşar, “Benimle konuşan kişinin Kürtçesi çok iyiydi. İlk başta kendisini tanıştırmadı. Israrla sorunca Cumhurbaşkanlığına bağlı çalıştığını söyledi. Dışarıda yemek teklifinde bulunup, telefon numaramı istedi. Telefon kullanmadığımı söyleyince de bu kez telefon alma teklifinde bulundu. Kendilerine yardımcı olmamı istediler. Niyetinizin ne olduğunu biliyorum. Bana ajanlık dayatmasında bulunuyorsunuz deyip, odadan çıktım” dedi.

Afşar, yaşadığı bu durumlardan kaynaklı İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’ne başvuruda bulunduğunu da belirtti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.