Batman’da, tutuklu yazarların kitapları için imza etkinliği

Batman’da, tutuklu yazarların kitapları için imza etkinliği
Yayınlama: 26.02.2022

BATMAN –Cezaevlerindeki tutuklu yazarlarla dayanışma amacıyla kitaplarını imzalama etkinliği düzenlendi.

Kürt PEN, Kürt Edebiyatçılar Derneği, Mezopotamya Yazarlar Derneği ile ARİ-DER tutuklu yazarlarla dayanışma amacıyla Petrol İş Sendikası’nda kitap imzalama etkinliği düzenledi. Etkinliğe tutuklu ailelerin yakınları, yazarlar, Tevgera Jinên Azad (TJA) Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Örgütü ile kentte bulunan sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte Laleş Çelîker, Leyla Atabay, İdris Erenç, Gulazer Akın, Cengiz Sinan Çelik, Abdullah Yılmaz, Ahmet Akgül, Resul Baltacı, Tayyip Uçar, Ercan Doğan, Ramazan Çeper, Necmettin Tural, Nesip Tarım’ın kitapları imzalandı. Burada konuşan Mezopotamya Yazarlar Derneği Batman Temsilcisi Feysal Özdemir, cezaevlerindeki yazar sayısının 90’ın üzerinde olduğunu hatırlatarak, , “Bu programı cezaevinde tutuklu bulunan yazarlara dikkat çekmek için hazırladık. Cezaevlerinde yazarların kitaplarını okurlarına iletmesi için imkanları yok. İmza günü cezaevindeki tutuklu yazarların eserlerini sahiplenmeliyiz” dedi.

BİR SONRAKİ ADRES URFA

Özdemir, cezaevlerin halkların direnişini kırmak için inşa edildiğini belirterek, “Zindanlar bu halkın eğitim merkezi oldu. Burada teslimiyet yerine direnişi seçen tutsaklar her alanda kendilerini geliştirdiler. Bugün Burada kitaplarını sizinle buluşturduğumuz yazarlarda bunlardan. Zor şartlarda çıkan kitaplar cezaevinin direnişi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan direnişlere ışık tutuyor” dedi. Diyarbakır ile Mardin’in ardından bugün Batman’da sanatseverler ile buluştuklarını kaydeden Özdemir, bir sonraki adreslerinin Urfa olacağını söyledi.

DAYANIŞMA

Cezaevinde tutuklu bulunan yazarlardan Abdullah Yılmaz,ın abisi Şükrü Yılmaz ise dayanışma amacıyla düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Cezaevlerinden yaşanan baskılara dikkat çeken Yılmaz, baskılara karşın tutukluların her alanda kendilerini eğittiğini kitaplarında bu eğitimin bir ürünü olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.