Batman’daki cinayeti işleyen failler kamera kayıtlarına rağmen bulunamıyor

Batman’daki cinayeti işleyen failler kamera kayıtlarına rağmen bulunamıyor
Yayınlama: 08.11.2022

Batman’ın Selîvê köyünde 9 yıl önce petrol ofisindeki silahlı saldırıda öldürülen işletme sahibi Mehmet Ali Evgün’ün zanlıları, kamera görüntülerine rağmen bulunamadı.

Batman Bekirhan Beldesi Selivê (Karpuzlu)  köyünde işlettiği Sekvan Petrol’de 2 kişi tarafından öldürülen Mehmet Ali Evgün’ün (53) katilleri aradan geçen 9 yılla rağmen halen yakalanmadı. 

Aile, petrol marketinde 2 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştiren ve istasyon sahibi Mehmet Ali Evgün’e saldıran 2 kişinin görüntüsünü Mezopotamya ajansı ile paylaştı. Görüntüde Evgün’ü öldüren kişilerin yüzleri net görülmesine rağmen cinayet aydınlatılmadı. 

 KAMERA KAYITLARI

9 yıldır başvurmadıkları yer kalmadığını dile getiren Evgün’ün kardeşi Ekrem Evgün, olayın aydınlatılmasını istedi. Evgün, “Zanlıların yakalanması için kamera kayıtları başta olmak üzere ne kanıt varsa Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili kurumlara teslim ettim. Ancak bir ize rastlanmadı. Başvurduğumuz tüm resmi makamlar bize olumlu bir cevap vermedi. Bu kişilerin görüntüleri olmasına rağmen cinayeti işleyenler açığa çıkarılamıyor. Olayı araştıra araştıra neredeyse uzmanlaştık. Bu cinayet 3 şekilde açığa çıkarılabilir. Olayın olduğu yerde 5 kilometrelik bir alanın telefon kayıtları, kamera görüntülerinin çözünürlüğünün artırılması, silahların boş kovanları, parmak izleri de var. Ancak yine de bulunamıyor. Kare kare izledim görüntüleri. İsteseler bu kişilerin kim olduğunu bulabilirler. Nedense bulamıyorlar. Bize tatmin edecek bir cevap da verilmiyor. Nedeni nedir ben de bilmiyorum” diye konuştu.

‘BİR ARPA YOL GİDİLEMEDİ’

Olayın planlı bir saldırı olduğunu düşünen Evgün, “Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yoktu. Kendi halimizde esnaflardık. Bu planlı bir saldırı mı bilemiyoruz? Sonuçta istasyondan hiçbir şey alınmamış. Soygun mu planlı bir cinayet mi, aydınlatılmasını istiyoruz. Olay nedeniyle psikolojimiz bozuldu. Herkesle mesafeliyiz. Çünkü düşmanımızın kim olduğunu bilmiyoruz. Vatandaşlardan ricam bu saldırganları tanıyan, bilen varsa lütfen savcılığa şikayette bulunsun. Hepimiz her an öldürülme korkusuyla yaşıyoruz. Bilmediğimiz tanımadığımız bir düşmanımız mı var acaba? Çünkü olayın ne olduğunu, abimi kim ve neden öldürdüğünü bilmiyoruz. Bu olay aydınlatılsın, yeter artık. Olay hırsızlık da değil. 9 senedir aile nefes alamıyor ancak bir arpa yol alınmış değil. Tanımadığımız bir düşmanımız var. Aileden birini öldürebilirler tedirginlikle yaşıyoruz. Bizim için herkes şüpheli” diye belirtti.

Abisinin acısını dün gibi yaşadıklarını ifade eden Evgün, katillerin bulunmaması acılarını katladığını söyledi. (MA)