Batman’daki kayıp yakınları Taybet Ana’nın failleri bulunsun çağısını yaptı

Batman’daki kayıp yakınları Taybet Ana’nın failleri bulunsun çağısını yaptı
Yayınlama: 05.03.2022

Batman’da da kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 519’uncu haftasına ulaşan eylemleri için bir kez daha Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

“Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının taşındığı eyleme, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Barış Anneleri Meclisi, TJA aktivistleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Katılımın yoğun olduğu eylemde konuşan Eren Keskin, kayıpların akıbetini sormak için alanlarda olduklarını ve sonuç alınıncaya kadar buna devam edeceklerini söyledi. Batman’ın kayıp vakalarının yoğun yaşadığı bir kent olduğunu söyleyen Keskin, “cezasızlık” politikasına dikkat çekti.

İHD Batman Şubesi Eş Başkanı Rümeysa Deniz Kaya bu haftaki basın açıklamasında, Silopi’de katledilen ve cansız bedeni yedi gün boyunca sokak ortasında kalan 11 çocuklu anne Taybet İnan’ın faillerininin ortaya çıkmasını dile getirerek, ‘’İnsan Hakları Batman Şubesi olarak Taybet Ana’nın şahsında tüm kaybedilenlerin akıbetinin biran evvel ortaya çıkarılmasını ve sorumluluğu olan herkesin hesap vermesini istiyoruz.’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.