Batman’da açıklama yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, aralarında belediye eşbaşkanlarının da olduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin Nasıroğlu İş Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Grubun açıklama yapmasını engelleyen polis, sert müdahale etti.

Polis, HDP milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Necdet İpekyüz, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir dahil birçok kişiyi darp etti. Gözaltına alınanlar yerde sürüklenerek polis araçlarına götürülürken, çok sayıda polis, Demir’i yere yatırarak, ellerini kelepçeleyip, gözaltına aldı. Milletvekili Tiryaki de üç sivil polis tarafından gözaltına alınmaya çalışılırken, müdahaleyi çeken gazeteciler de polis tarafından engellendi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis müdahalesinde yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, TJA Batman Sözcüsü Gülistan Sönük, HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, HDP Kozluk İlçe Eş Başkanı Ömer Emen, HDP il yöneticileri Emin Şahin, Mecit Çeken, Hüseyin Akman, HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şakir Can’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 16 kişi, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (MA)