Batman’daki Su sorununu dile getiren HDP’li eşbaşkana soruşturma

Batman’daki Su sorununu dile getiren HDP’li eşbaşkana soruşturma
Yayınlama: 08.07.2021
Kozluk’un köylerinde 16 gündür devam eden su kesintisiyle yaşanan sorunları katıldığı bir televizyon programında anlatan HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu hakkında soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu hakkında, DİCLE EPSAŞ’ın su sağlayan dinamoların enerjilerini kesmesinin ardından Kozluk ilçesinin birçok köyünde 16 gündür devam eden su sorununu katıldığı bir televizyon programında anlattığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 4 Temmuz’daki programda “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” iddiasıyla açılan soruşturma nedeniyle Kulpu, telefon ile aranarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı.

TAHRİK VE AŞAĞILAMA!

Batman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren Kulpu, hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Köylülerin sorunların dinledikten sonra televizyon programına bağlandığını ifade eden Kulpu, “Televizyona bağlandığımızda halkın bize ilettiklerini söyledik. Yaz günü binlerce köylünün nasıl bir yudum suya muhtaç bırakıldıklarını, insanların hastalanmaya başladığını aktardık. DEDAŞ’ın yarattığı mağduriyeti gözler önüne serdik. Ancak bunu nasıl yapmışlarsa kin ve tahrik diye ele alıp soruşturma başlattılar” ifadelerini kullandı.

SORUNU GÖREMEYENLER

Hakkında soruşturma açan yetkililerinin köylülerin su sorununa sessiz kaldığını dile getiren Kulpu, soruşturma peşinde koşan yetkilileri, hayati bir aşamaya gelen su sorununa derhal bir çözüm bulmaya çağırdı. Günlerdir mağduriyet yaşayan köylülerin hemen yanı başında bulunan Batman Barajı’nın aktığı su kanalından traktörler, araçlar ve eşeklerle su ihtiyaçlarını karşıladığını hatırlatan Kulpu, “Bunların görülmesi gerekiyor. Ancak görülen tek şey yaptığımız açıklamalar. Bu köylerde imkan bulamayan köylüler ya saatlerce bidonlarıyla yollarda araç bekliyor ya da 40 dereceyi bulan sıcaklıkta yürüyerek gittikleri kanaldan doldurdukları bidonları omuzlarında taşıyor. Birçoğu bu bekleme sırasında da rahatsızlanıyor. Güneş çarpması da yaşanıyor” diye konuştu.

‘ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Köylülerin yaşadıkları su sorununu bütün mecralarda dile getirmeye devam edeceklerini kaydeden Kulpu, soruşturmalarla bunun önüne geçilemeyeceğini söyledi. (MEZOPOTAMYA AJAANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.