Batman’dan ‘3 Ağustos, Kadın Kırımına Karşı Mücadele Günü ilan edilsin’ çağrısı

Batman’dan ‘3 Ağustos, Kadın Kırımına Karşı Mücadele Günü ilan edilsin’ çağrısı
Yayınlama: 03.08.2021

Êzidîlere yönelik katliam HDP Batman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, çok sayıda partili kadın ve TJA üyesi açıklamaya katıldı. Katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşunun yapıldığı açıklamada, “3 Ağustos kadın kırımı ve soykırımına karşı uluslararası eylem günü ilan edilene kadar kadın soykırımını durduracağız yaşamı özgürleştireceğiz” pankartı taşındı.

HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, “Gerçekleştirilen saldırılarda özellikle kadınların hedef alınması ile amaçlananın Ortadoğu’da kadın kimliğini yok etmeye dönük olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak başaramadılar. Êzîdî kadınlar başta olmak üzere Êzîdî halkı, onca acıya rağmen dimdik ayakta durdu. Bugün Şengal dağında kadınlar öncülüğünde yeni yaşam inşa edildi, yeni yaşam örgütlendi. Saldırıların ardından tekrar topraklarına dönen Êzîdî halkı, örgütlenerek öz savunma birliklerini, kadın ve eğitim kurumlarını, özerklik meclislerini ve yerel yönetimlerini kurarak katliama yanıt verdi” ifadelerini kullandı.

Êzîdî kadınların Êzîdî Kadın Hareketi’ni ilan ederek, kendi savunmalarını örgütleyip fermana direnişleriyle cevap olduğunu dile getiren Ablay, Êzîdî kadınların bu direnişinin soykırım ve saldırı riski altında olan tüm dünya halklarına ve ezilen tüm kadınlara da örnek olduğunu söyledi. Ablay, Türkiye’nin Şengal saldırılarını da kınadı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.