BATMAN – Diyarbakır’da 6 Ağustos günü düzenlenecek büyük mitingine yoğun katılım için start verilen Batman’da konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, mitinge göçlü katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Diyarbakır’da 6 Ağustos’ta düzenlenecek mitinge ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. Açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP İl Örgütü Eşbaşkanları Hürriyet Kaytar ile Hüseyin Sarik katıldı. Burada konuşan Eşbaşkan Hüseyin Sarik, talana, haksızlığa ve her türlü sömürüye karşı bu topraklarda eşit ve özgür yaşamı esas alan halklarla Amed İstasyon Meydanında buluşacaklarını belirterek, “HDP Batman olarak partimiz mücadelesini en yükseğe taşımak ve halklarımızın umudu olan partimizi en görkemli şekliyle yarınlara taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Halkımızla beraber şehrin dört bir yanını mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev, park park, kıraathaneleri, esnaflarımızı ve pazarları dolaşıp bu tarihi mitinge davet edeceğimizi siz değerli basın emekçileri aracılığıyla halkımıza duyuruyoruz” diye konuştu.

https://youtu.be/xpUT3S8Xo8Y

BATMAN’DAN MİTİNGE GÜÇLÜ KATILIM HEDEFİ
Sarik, 6 Ağustos günü Batman olarak çok güçlü bir katılım ve coşkuyla Amed İstasyon Meydanında olacaklarını belirterek, halkın alana ulaşabilmesi için kentin dört bir yanından ve tüm ilçelerinden araçların kaldırılacağını söyledi. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve çok sayıda milletvekilinin yanı sıra sanatçı Murat Demir’in katılacağı görkemli mitinge hazırlıkların devam ettiğini söyledi.


‘EKONOMİK KRİZ İKTİDARIN SAVAŞ POLİTİKASININ SONUCUDUR
Başaran, yaşamın her alanına yayılan ekonomik krizin iktidarın yürüttüğü savaş politikaların bir sonucu olduğunu belirterek,“Barış, özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasinin kazanabilmesi için, faşizme karşı demokrasiden yana olan tüm kesimlerle yan yana, omuz omuza yürütülen mücadelenin daha da yukarıya taşınması ve savunduğumuz mücadele değerlerini toplumsallaştırmak adına tarihi bir öneme sahip olan Amed mitingimiz aynı zamanda partimize yönelik baskı ve tehditlere, kapatma davasına, milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasına, sınır ötesi operasyonlara, savaş politikalarına, ekonomik krize ve cezaevlerinde rehin alınan onbinlerce arkadaşımıza yönelik hak ihlallerine en büyük cevap olacaktır.

Partimiz her geçen gün büyümeye ve 3’üncü yol stratejisiyle kilit parti konumunu korumaya devam etmektedir. En son 5’inci Olağan Kongremize akın eden onbinlerin iradesi göstermiştir ki halkımız her türlü baskıya ve tehditlere rağmen partilerini sahiplenmeye devam ediyor. Bizlere düşen halkımızın bu sahiplenmesini büyütmek, insan haklarını, ifade ve düşünce özgürlüğünü, ulusların ulus olmaktan kaynaklı haklarını, doğayı, emeği ve cinsiyet eşitliğini savunan tüm yapılarla özgür geleceği inşa etmektir. Bizim için tarihi bir öneme sahip olan Amed Mitingimiz bu kapsamda değerlendirilmeli ve halkımızın sahiplenmesine en güçlü ses olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

AKP’nin savaş politikalarının kendi kitlesinin dahi isyan edecek bir duruma getirdiğini kaydeden Başaran, “Gelin hep beraber İstasyon Meydanında sesimizi yükseltelim” dedi.